Καταγγελίες για επίθεση από χρυσαυγίτες με σιδηρολοστούς στο Πέραμα κάνει αντιφασιστική οργάνωση

Καταγγελίες για επίθεση από χρυσαυγίτες με σιδηρολοστούς στο Πέραμα κάνει αντιφασιστική οργάνωση

Η αστυνομία κάνει λόγο για επεισόδια ανάμεσα σε μέλη αντιφασιστικής οργάνωσης και εκπροσώπους της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης – Έγιναν 22 προσαγωγές και από τις δύο πλευρές

orma
Επεισόδια σημειώθηκαν στο Πέραμα, με την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ) να καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από χρυσαυγίτες.

Σύμφωνα με την ΟΡΜΑ, χρυσαυγίτες τους είχαν στήσει ενέδρα με σιδερολοστούς κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασής τους στους δρόμους του Περάματος, σημειώνοντας ότι η επίθεση αποκρούστηκε με επιτυχία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, «σήμερα το πρωί και κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής μας παρέμβασης στους δρόμους του Περάματος, ενώ πορευόμασταν από την πλ. Ηρώων προς τα καραβάκια, δεχτήκαμε επίθεση από ενέδρα χρυσαυγιτών με σιδερολοστούς έξω από τα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου τους», ενώ στη συνέχεια τα μέλη της οργάνωσης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για να ασκηθεί μήνυση και αυτόφωρη διαδικασία.
Κλείσιμο

Έγιναν 22 προσαγωγές


Σύμφωνα με την αστυνομία τα επεισόδια έγιναν ανάμεσα σε μέλη της αντιφασιστικής οργάνωσης ΟΡΜΑ και εκπροσώπους της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 22 προσαγωγές και από τις δύο πλευρές.

Αυτή την ώρα βρίσκονται έξω από την ΓΑΔΑ μέλη της ΟΡΜΑ που διαμαρτύρονται για τις προσαγωγές αντιφασιστών.

ΣΥΡΙΖΑ: Το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού δεν έχει θέση στο Πέραμα

«Το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού δεν έχει θέση ούτε στο Πέραμα, ούτε πουθενά. Ο αγώνας για την αναχαίτιση του νεοναζισμού και της φασιστικής, εγκληματικής δράσης των δολοφόνων της Χ.Α. πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του για τα επεισόδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η εγκληματική επίθεση τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νεοναζιστικών επιθέσεων στην περιοχή, και συνέβη μόλις λίγες μέρες μετά από την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες εναντίον του Η. Κασιδιάρη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης