Ηράκλειο: Δεύτερη ληστεία σε ενάμισι μήνα στη μονή Παλιανής

paliani

Ούτε ο συναγερμός που ήχησε, ούτε οι μοναχές που έτρεξαν να δούν τι συνέβαινε, στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τους δυο αποφασισμένους κακοποιούς

Ούτε ο συναγερμός που ήχησε, ούτε η ηγουμένη και οι μοναχές που έτρεξαν να δούν τι συνέβαινε, στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τους δυο αποφασισμένους κακοποιούς με τα καλυμμένα πρόσωπα που εισέβαλαν για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμισι μήνα στο μοναστήρι της Παλιανής στο Βενεράτο Ηρακλείου!

Οι άγνωστοι ιερόσυλοι έσπασαν την πόρτα του ναού της μονής, τα ξημερώματα της Τετάρτης και αμέσως προσπάθησαν να παραβιάσουν το παγκάρι. Ο ήχος του συναγερμού κινητοποίησε τις μοναχές που έτρεξαν στην εκκλησία, αλλά οι εισβολείς δεν τους έδωσαν την παραμικρή σημασία! Αντίθετα, άρπαξαν όσα χρήματα είχε το παγκάρι που άνοιξαν με τα διαρρηκτικά τους εργαλεία και εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι!

Η ηγουμένη ειδοποίησε την Αστυνομία που ξεκίνησε αμέσως έρευνες, αλλά τα ίχνη των δυο κακοποιών δεν βρέθηκαν. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι οι ίδιοι που είχαν αρπάξει πλήθος ρολόγια, σταυρούς και άλλα τάματα συναισθηματικής αξίας στις 12 Απριλίου, καθώς και τότε οι δράστες ήταν δυο κουκουλοφόροι.

Ιερόσυλοι χτύπησαν και το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στις Καρυές Δομοκού, από το οποίο άρπαξαν την ηλικίας 150 ετών καμπάνα που ήταν κρεμασμένη σε ένα δέντρο στο προαύλιο! Οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για την κλοπή και διενεργούν προανάκριση. Εκτιμούν ότι οι δράστες είναι “κυνηγοί” μετάλλων και προσπαθούν να εντοπίσουν την συναισθηματικής αξίας καμπάνα σε μάντρες σκραπ της περιοχής, όπου ενδέχεται να την πούλησαν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mati_istoria_arthro

«Μέσα στη θάλασσα ένιωσα ότι θα πεθάνω» λέει ο Δημήτρης Φιλιππής - «Το μόνο που ήθελα, ήταν να ξέρω ότι είναι καλά η γυναίκα μου και το παιδί μου» ανέφερε, ενώ αυτό που παλεύει να συνειδητοποιήσει είναι πώς χάθηκαν τόσες ζωές άδικα, τονίζοντας ότι το κράτος απουσίαζε