Φθιώτιδα: Έκλεψαν καμπάνα 150 ετών από ξωκλήσι

kabana

Το βάρος της καμπάνας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και οι ιερόσυλοι δεν πρόκειται να αποκομίσουν σημαντικό κέρδος

Στο μάτι ιερόσυλων μπήκε το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στις Καρυές Δομοκού. Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από το εκκλησάκι την καμπάνα του, η οποία στηριζόταν σε δέντρο στον προαύλιο χώρο.

Το βάρος της καμπάνας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και οι ιερόσυλοι δεν πρόκειται να αποκομίσουν σημαντικό κέρδος σε όποιον κλεπταποδόχο την αφήσουν.

Έκλεψαν όμως την ιστορία 150 ετών του τόπου, όσο χρονολογείται η συγκεκριμένη καμπάνα και για τους κατοίκους έχει μεγάλη συναισθηματική αξία.

Για αυτό και όλο το χωριό παρακαλεί αν κάποιος έχει δει ή γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την αστυνομία, προκειμένου η καμπάνα να επιστρέψει στο φυσικό της χώρο και με τον γλυκό της ήχο να καλεί τους πιστούς στις ιερές ακολουθίες.

Πηγή: lamiareport.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ας είναι καλά ...

...τα χυτήρια των ''ελλήνων'' που δέχονται να προσκομίζει, ο καθένας τυχαίος - ξένος ή δικός -την κατακλεμένη πραμάτεια του, αστοιχείωτα και ανωνύμως.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4619020

Ανθρωποι από τον χώρο της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού έδωσαν το παρών στη Ζωοδόχο Πηγή Μελισσίων και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία