Μητέρα καταγγέλλει την κακοποίηση του 11χρονου αυτιστικού γιου της από εκπαιδευτικούς

Μητέρα καταγγέλλει την κακοποίηση του 11χρονου αυτιστικού γιου της από εκπαιδευτικούς

«Δέχεται άπειρες λεκτικές, σωματικές, συναισθηματικές και άλλες παρενοχλήσεις στο σχολείο του», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή η μητέρα

lena25-main
Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά την καταγγελία μίας μητέρας περί κακοποίησης του 11χρονου αυτιστικού γιου της από τους εκπαιδευτικούς που το παρακολουθούν στο Ειδικό Σχολείο Κερατσινίου στο οποίο φοιτεί.

Η Λένα Κωστή, στην τηλεοπτική εκπομπή του Epsilon, «Ξυπνάμε Μαζί», αποκάλυψε ότι το παιδί της «δέχεται απειλές λεκτικές, σωματικές, συναισθηματικές και άλλες παρενοχλήσεις στο σχολείο του».

«Αναγκάστηκα να καταγράψω το παιδί μου, ο Γιάννης μου είναι αυτιστικός, και υστερεί στον αφηγηματικό λόγο. Ο Γιάννης δέχεται άπειρες λεκτικές, σωματικές, συναισθηματικές και άλλες παρενοχλήσεις στο σχολείο του», δήλωσε η μητέρα και πρόσθεσε ότι δράστες ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του.

«Έχω κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες, έχω πάει σε ιατροδικαστή για σημάδια που είχε στο σώμα του, το ΑΤ Κερατσινίου έκανε αυτεπάγγελτα τη διαδικασία αλλά δεν βγήκαν αποτελέσματα. Η συμπεριφορά του Γιάννη άρχισε να αλλάζει στο σπίτι, άρχισε να χτυπάει τους εκπαιδευτικούς που φέρνω στο σπίτι, άρχισε να κλαίει και να φοβάται τους χώρους του σπιτιού. Κατάφερε από μόνος του να μου αποκαλύψει ποιοί τον χτυπάνε. Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να πουν ψέματα», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της.

«Έχω ηχητικό υλικό με ουρλιαχτά, βία, μαρτυρία από άλλη δασκάλα που είναι παρούσα που λέει δεν το αντέχει αυτό που του κάνεις. Άπειρες ηχογραφήσεις από ξύλο. Έφτασαν να κλειδώνουν το παιδί μου μέσα στην τάξη, μαζί με το παιδί μου και τα υπόλοιπα παιδιά», κατέληξε στην καταγγελία της.

Κλείσιμο
lena
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης