Κρήτη: Οι μπαλωθιές αποκάλυψαν... «κυνηγούς» θησαυρών!

Κρήτη: Οι μπαλωθιές αποκάλυψαν... «κυνηγούς» θησαυρών!

Μετά από άσκοπους πυροβολισμούς οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις κυνηγετικές καραμπίνες που κατείχαν νόμιμα – Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έκαναν λαθρανασκαφές

astynomia_7
Απρόσμενα αποτελέσματα είχε η άμεση επέμβαση των αστυνομικών του τμήματος Αποκορώνου στα Χανιά, μετά τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής ότι κατά την διάρκεια γιορτής σε ένα σπίτι έπεσαν άσκοποι πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα την σύλληψη δυο Ελλήνων ηλικίας 39 και 61 χρόνων και ενός 39χρονου Βούλγαρου.

Η έρευνα που έγινε στα σπίτια τους έφερε στο φως τρία κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχαν νόμιμα και με αυτά έριχναν τις μπαλωθιές, έναν κάλυκα και αρκετά φυσίγγια, ένα ξίφος με λάμα μήκους 0,38 εκατοστών, αλλά και έναν ανιχνευτή μετάλλων, έναν φορτιστή μηχανήματος ανίχνευσης χρυσού και μια συσκευή εντοπισμού GPS.

Έτσι, αν και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χανίων άσκησε στους δράστες δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί εκρηκτικών, η προανάκριση συνεχίζεται και εξετάζει το ενδεχόμενο να έχουν κάνει λαθρανασκαφές σε άγνωστη προς το παρόν περιοχή, αναζητώντας κρυμμένους θησαυρούς ή αρχαιότητες.

*** Η σωματική έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρδίτσας σε έναν 45χρονο Έλληνα στον Παλαμά, αποκάλυψε ότι είχε μαζί του ένα όπλο κρότου με φλογοκρύπτη και γεμιστήρα, τα οποία κατασχέθηκαν. Ο 45χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και εξετάζεται τυχόν εμπλοκή του σε άλλες παρανομίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης