Έκτακτος έλεγχος για το κύκλωμα χορήγησης πλαστών βεβαιώσεων σε κρατούμενους του Κορυδαλλού

koidallos

Δύο γιαατροί φέρεται ότι χορηγούσαν ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις τοξικοεξάρτησης 

Ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις τοξικοεξάρτησης που χορηγούσαν δύο γιατροί αποκαλύφθηκε μετά από πραγματογνωμοσύνες που φέρεται ότι διεξήχθησαν. Για τα λόγο αυτό το υπουργείο Δικαιοσύνης παρήγγειλε έκτακτο έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης στο ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνη σε σημερινή ανακοίνωσή του, διευκρινίζει ότι «οι εντολές διενέργειας πραγματογνωμοσύνης δίδονται από τις δικαστικές αρχές ονομαστικά σε ιατρούς στο πλαίσιο ποινικής έρευνας και δεν σχετίζονται με την κράτηση και θεραπεία των κρατουμένων στις φυλακές».

Σημειώνεται, παράλληλα στην ανακοίνωση, ότι κανείς εκ των δύο φερομένων ως εμπλεκομένων ιατρών δεν είναι υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ ήδη διακόπηκε η συνεργασία με τον ένα εξ’ αυτών που προσέφερε υπηρεσίες «κατ’ επίσκεψιν».

Δεν παραλείπει το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «ακόμα μια φορά αναδεικνύεται η ορθότητας της απόφασης ένταξης του Ψυχιατρείου Κρατουμένων στο ΕΣΥ, διαδικασία που βαίνει προς την ολοκλήρωσή της μετά και την πρόσφατη έγκριση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης