Πτολεμαΐδα: Πατέρας και γιος πουλούσαν χασίς και λαθραίου καπνού

Πτολεμαΐδα: Πατέρας και γιος πουλούσαν χασίς και λαθραίου καπνού

Όλα τα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ πατέρας και γιος συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

ptolemaidaxasis
«Πρωταθλητές» της παρανομίας ήταν ένας 63χρονος Έλληνας και ο 30χρονος γιος του που καλλιεργούσαν μια μικρή χασισοφυτεία, αλλά διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και αδασμολόγητου καπνού στην Πτολεμαΐδα, ενώ είχαν στην κατοχή τους και ένα μικρό οπλοστάσιο!

Για να μην προλάβουν να κρύψουν τις “δουλειές” τους, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Εορδαίας που αξιοποίησαν τα στοιχεία τα οποία συγκέντρωσαν, έκαναν ταυτόχρονες αιφνιδιαστικές έρευνες στο σπίτι, το κατάστημα, μια αποθήκη, ένα κιόσκι και ένα θερμοκήπιο που διατηρούν οι ύποπτοι σε περιοχή της Πτολεμαΐδας. Στο τελευταίο, ανακάλυψαν έξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 0,25 εκατοστών που αναπτύσσονταν με την θερμότητα μιας λάμπας φωτισμού, αλλά και 28 συσκευασίες με συνολικά τέσσερα κιλά και 397 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Μάλιστα, οι δράστες σκόπευαν να επεκτείνουν κατά πολύ την χασισοφυτεία, αφού είχαν έτοιμους για καλλιέργεια άλλους 14.922 σπόρους κάνναβης!

Στα υπόλοιπα σημεία που ερευνήθηκαν, βρέθηκαν 21 πακέτα και τέσσερις χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν έξι κιλά και 628 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και ο παράνομος οπλισμός που αποτελούνταν από ένα πιστόλι με γεμιστήρα το οποίο εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα αεροβόλο κυνηγετικό όπλο, δέκα φυσίγγια, δυο βολίδες, πέντε μαχαίρια μήκους ως 0,34 εκατοστών, τρεις σουγιάδες μήκους ως 0,19 εκατοστών, ένας μπαλτάς μήκους 0,30 εκατοστών και μια λίμα μήκους 0,32 εκατοστών!

Όλα τα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ πατέρας και γιος συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης