Το υπουργείο ζητεί Διακομματική Επιτροπή για την Υγεία

health23

Η ηγεσία του υπουργείου χαρακτηρίζει πολιτικό το θέμα και καλεί τα κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους από την κοινοβουλευτική τους ομάδα

Χείρα πολιτικής συνεργασίας τείνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προς τα κόμματα για τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής στην υγειονομική και φαρμακευτική πολιτική, εν μέσω των εξεταστικών επιτροπών για την υγεία αλλά και της εκτίναξης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός με επιστολή του, καλεί τους εκπροσώπους από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, εκτός της Χρυσής Αυγής, να συγκροτήσουν Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, ζητεί στα πολιτικά κόμματα να ορίσουν έως και τρεις εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, βουλευτές και επιστημονικούς συνεργάτες και τους καλεί σε συνάντηση την Τρίτη 29 Μαϊου στις 13:30, στο υπουργείο Υγείας.

«Χωρίς να υποτιμούμε το γεγονός ότι η Υγεία και το Φάρμακο είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα και άρα είναι ή οφείλει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης διαφορετικών πολιτικών σχεδίων και επιλογών, αναγνωρίζουμε την ανάγκη αναζήτησης της μέγιστης δυνατής πολιτικής συνεννόησης και διαμόρφωσης των όρων μιας Εθνικής Στρατηγικής για την υγειονομική και φαρμακευτική πολιτική» αναφέρεται στην επιστολή.

Τα θέματα της συνάντησης θα είναι η αναλυτική ενημέρωση για τα δεδομένα και τις προκλήσεις στη φαρμακευτική πολιτική της χώρας, από το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ, ΗΔΙΚΑ, ΙΦΕΤ) και η συγκρότηση της Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής, για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ερνεστο

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ? ΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

astynomia_7

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι υπαίτιος για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 32χρονου πατέρα ήταν ένας 52χρονος κυνηγός – Υποστήριξε ότι δεν παραδέχθηκε εξ αρχής την ενοχή του λόγω του σοκ που υπέστη