Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση ΕΛΤΑ - ΔΕΗ

elta_dei_2

Tα ΕΛΤΑ δεν απέδωσαν στη ΔΕΗ 50 εκατ. από πληρωμένους λογαριασμούς

Το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης καθώς και άλλα αδικήματα σχετικά με ποσό 50 εκατ. ευρώ που οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν πληρώσει αλλά τα ΕΛΤΑ φέρονται να μην έχουν αποδώσει ή να καθυστερούν να αποδώσουν στη ΔΕΗ, ερευνά πλέον η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Την παραγγελία για προκαταρκτική έρευνα έδωσε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελέως Σ. Αρβανίτη, η οποία ερευνά την υπόθεση, αναμένεται να μπει τόσο η στάση των ΕΛΤΑ όσο και της ΔΕΗ, προκειμένου να διερευνηθεί αν η εταιρία προχώρησε στις προσήκουσες ενέργειες για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους και για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά.

Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις το συσσωρευμένο χρέος των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ μπορεί να ανέρχεται ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται από λογαριασμούς που έχουν πληρώσει πελάτες της ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ χωρίς όμως αυτά να έχουν αποδοθεί στην επιχείρηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγγελίες οι καταναλωτές φέρονται να έχαναν και την έκπτωση συνέπειας 15%, παρόλο που είχε αποπληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω των ΕΛΤΑ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

@@@

νωρίς ξύπνησαν... πάλι καλά που δεν ασχολήθηκαν μετά τις καλοκαρινές διακοπές τους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katg0

Ποιες περιοχές θα πλήξει τις επόμενες ώρες - Διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένοι δρόμοι νωρίτερα στη Φθιώτιδα - Στην Κορινθία η Πυροσβεστική δέχθηκε 46 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και διέσωσε εννέα άτομα - 14.000 κεραυνοί έπεσαν την Τρίτη στο Ιόνιο - Πότε βελτιώνεται ο καιρός - Δείτε χάρτες

2