Πιάνει λιμάνι στη Σαντορίνη το USS Normandy

Πιάνει λιμάνι στη Σαντορίνη το USS Normandy

Λόγω της παρουσίας του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Σαντορίνη, τις επόμενες μέρες αναμένεται στο νησί και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, κος Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος και θα συναντηθεί με τον πλοίαρχο κ. Derek A. Trinque, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του σκάφους

USS_Normandy_CG-60
Στον Όρμο των Φηρών αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα  το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, USS Normandy (CG-60). Το καταδρομικό πλοίο έχει μήκος 173 μέτρα και 400 άτομα πλήρωμα και θα παραμείνει στην καλντέρα της Σαντορίνης μέχρι την Κυριακή 27 Μαΐου.

Το USS Normandy βρίσκεται στη Μεσόγειο από τα μέσα Απριλίου συνοδεύοντας, μαζί με άλλα έξι πολεμικά πλοία, το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Harry S. Truman, το οποίο αντικατέστησε το USS Theodore Roosevelt και τον στόλο που το συνόδευε, ολοκληρώνοντας την τετράμηνη αποστολή του στη Μέση Ανατολή.

Λόγω της παρουσίας του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Σαντορίνη, τις επόμενες μέρες αναμένεται στο νησί και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, κος Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος και θα συναντηθεί με τον πλοίαρχο κ. Derek A. Trinque, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του σκάφους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο κ. Πάιατ πέραν της επίσκεψής του στο καταδρομικό, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σαντορίνη θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο, τον Πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, καθώς και με Αμερικανούς πολίτες που ζουν μόνιμα στη Σαντορίνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης