Ηράκλειο: Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών - Μπαράζ συλλήψεων στο «Καζαντζάκης»

Ηράκλειο: Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών - Μπαράζ συλλήψεων στο «Καζαντζάκης»

 37 αλλοδαποί ηλικίας 16 ως 56 χρόνων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη για Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία και Βέλγιο από τις 14 ως τις 20 Μαΐου

AIRPORT10
Δεν προλάβαιναν να βάζουν... χειροπέδες οι αστυνομικοί του τμήματος Αερολιμένα στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, καθώς εντόπιζαν κατά δεκάδες τους μη νόμιμους μετανάστες που επιχειρούσαν να αναχωρήσουν για ευρωπαϊκές χώρες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, 37 αλλοδαποί ηλικίας 16 ως 56 χρόνων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη για Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία και Βέλγιο από τις 14 ως τις 20 Μαΐου, κάτι που δείχνει ότι η ομαδική φυγή ήταν «δουλειά» οργανωμένου κυκλώματος που τους προμήθευσε τα πλαστά έγγραφα. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δέκα Σύροι, ένδεκα Αφγανοί, πέντε από την Ερυθραία, έξι Ιρακινοί, δύο Ιρανοί, δύο Σομαλοί και ένας Πακιστανός που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Τα πλαστά διαβατήρια με λογότυπα Γερμανίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Πολωνίας, Σλοβενίας, Δανίας, Σουηδίας, Κίνας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ουγγαρίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό, Ιράκ, Συρίας, Ερυθραίας, Πακιστάν και Μαρόκου κατασχέθηκαν και εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας, όπου εξετάζονται με την ελπίδα να βρεθεί κάποιο ίχνος των πλαστογράφων.

*** Αλλά και στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης έγινε παρόμοια ομαδική απόπειρα αναχώρησης αλλοδαπών με προορισμό το Βέλγιο. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, τρεις από τους συνολικά 18 Σύρους ηλικίας 19 ως 45 που συνελήφθησαν, φέρονται ως μέλη του κυκλώματος που προμήθευσε τους υπόλοιπους με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Πρόκειται για δυο άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 33, 30 και 27 χρόνων, οι οποίοι συνόδευαν έξι ομοεθνείς τους για να αποφύγουν τους ελέγχους των αστυνομικών. Οι συλληφθέντες διακινητές οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης