Σφοδρές αντιδράσεις του ΔΣΑ για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου που ανακοίνωσε ο Κοντονής

kontonis

Ο κ. Κοντονής προέβη στη «μονομερή εξαγγελία»  χωρίς να συζητήσει το θέμα με τους φορείς της Δικαιοσύνης, και με «προσβλητικό και ανοίκειο ύφος προς τους Δικηγόρους» αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣΑ

Τις σφοδρές αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) προκαλεί η εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, που συνεδρίασε χθες για το θέμα αυτό, καταδίκασε τη «μονομερή εξαγγελία του υπουργού» και μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι προχωρά στις αρχές Ιουνίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Αθηνών (σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί), με ταυτόχρονη διενέργεια στάσης εργασίας των δικηγόρων Αθήνας.

Επίσης, το ΔΣ του ΔΣΑ επισημαίνει ότι ο κ. Κοντονής προέβη στη συγκεκριμένη εξαγγελία χωρίς να συζητήσει το θέμα με τους φορείς της Δικαιοσύνης, με «προσβλητικό και ανοίκειο ύφος προς τους Δικηγόρους» και όλα αυτά τη στιγμή που όπως σημειώνει «σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπάρχει σαφής τάση συγχώνευσης των δικαστικών σχηματισμών στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ αναφέρει ακόμη:

«- Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απαξιώνει τη λειτουργία του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο λειτουργεί υποστελεχωμένο, σε δικαστές και υπαλλήλους, υποχρηματοδοτούμενο και με πενιχρή υλικοτεχνική υποδομή. Την ίδια στιγμή η σχεδόν πλήρης ανυπαρξία ηλεκτρονικής λειτουργίας της δικαιοσύνης (e-justice), παραπέμπει σε δικαστήρια του περασμένου αιώνα.
-Η Κυβέρνηση, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, αρέσκεται να εξαγγέλλει νομικές σχολές και Πρωτοδικεία ανά την επικράτεια, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, ο οποίος διαπορεί από πού θα βρεθούν οι πόροι γι’ αυτά, την ώρα που ο ίδιος στερείται βασικών κοινωνικών αγαθών και παροχών».

Στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισε ο ΔΣΑ για το θέμα αυτό, συμπεριλαμβάνονται ακόμη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου και της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, συνέντευξη Τύπου για να εκτεθούν οι απόψεις του επί των θέσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και δημοψήφισμα μεταξύ των δικηγόρων μελών του ΔΣΑ , μέχρι το τέλος Ιουνίου, για να ερωτηθούν οι δικηγόροι εάν συμφωνούν ή όχι με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου.

Τέλος, ο ΔΣΑ αποφάσισε να συμμετέχουν οι δικηγόροι Αθηνών, με μεταφορικά μέσα που θα διαθέσει ο ΔΣΑ, στην ημερίδα που διοργανώνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η Ολομέλεια στη Ζάκυνθο για την κατάσταση της Δικαιοσύνης και να πραγματοποιηθεί ωριαία στάση εργασίας συμβολικού χαρακτήρα, μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς (εργαζόμενους, δημοσίους υπαλλήλους, επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, συνταξιούχους), την Τετάρτη, 30.5.2018, από 11.00 έως 12.00 , στο πλαίσιο της κοινής δράσης της «Κοινωνικής Συμμαχίας».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Σύριζας

Τα δικηγοράκια δεν πήραν το μαθηματάκι τους το 2016; θα κάνουν πάλι αποχή; αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Τα μικροσυμφέροντά τους μας είναι αδιάφορα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_8

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι τροπολογίες του για το νέο σύστημα του διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008

danellis_nai

Δύο άτομα που κινούνταν κοντά στο σπίτι του βουλευτή, θεωρήθηκαν ύποπτα και ελέγχθηκαν από αστυνομικούς, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα το επιλήψιμο - Δεν βρέθηκε και κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός, έπειτα από την έρευνα ανδρών του ΤΕΕΜ στο σημείο

22