Δυο σπείρες έσπρωχναν ηρωίνη σε Λαμία, Λάρισα και Αττική

Δυο σπείρες έσπρωχναν ηρωίνη σε Λαμία, Λάρισα και Αττική

Επτά συλλήψεις στη Λαμία - Στη Λάρισα συνελήφθη ένας 33χρονος Έλληνας και ταυτοποιήθηκαν άλλοι τρεις Έλληνες 

Lamia-narkwtika
Δρούσαν παράλληλα, αλλά τροφοδοτούσαν η μια την άλλη με ποσότητες ναρκωτικών, οι δυο εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν μετά από πολύμηνη έρευνα της Ασφαλείας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης η οποία εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα στη Λαμία, τη Λάρισα και την Αττική με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ασφαλείας Λαμίας και Λάρισας, των τμημάτων Αταλάντης και Στυλίδας, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Ως αρχηγός της πρώτης οργάνωσης φέρεται ένας 39χρονος που συνελήφθη σε περιοχή της Λαμίας, όπως και άλλοι έξι άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 25 ως 42 χρόνων, όλοι Έλληνες. Η σπείρα δρούσε από τις αρχές του έτους, διακινώντας σε χρήστες της Φθιώτιδας ηρωίνη που προμηθευόταν από την δεύτερη οργάνωση η οποία είχε έδρα τη Λάρισα. Όπως υπολογίζεται, τους τελευταίους τρεις μήνες «έσπρωξε» τουλάχιστον ένα κιλό και 240 γραμμάρια ηρωίνης, αποκομίζοντας κέρδη ύψους 35.000 ευρώ.

Για την δεύτερη οργάνωση, συνελήφθη στη Λάρισα ένας 33χρονος Έλληνας και ταυτοποιήθηκαν άλλοι τρεις Έλληνες ηλικίας 56, 45 και 51 χρόνων και ερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας άλλων δύο. Ο 56χρονος, που κρατείται ήδη σε φυλακή όπως και ο 45χρονος για παρόμοια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, φέρεται ως αρχηγικό στέλεχος της σπείρας που δρούσε από τις αρχές του έτους στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και εκτιμάται ότι διακίνησε τουλάχιστον 880 γραμμάρια ηρωίνης από τα οποία «έβγαλε» 8.800 ευρώ.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια πλήθους ερευνών σε σπίτια στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης, εντοπίστηκε ένα πλήρες εργαστήριο για τη νόθευση και τυποποίηση της ηρωίνης που αποτελούνταν από μια αυτοσχέδια μεταλλική πρέσα, μεταλλικούς γρύλους, καλούπια, πλάκες και σφιγκτήρες.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 111,8 γραμμάρια ηρωίνης, ένα κιλό και 406,1 γραμμάρια μιας ουσίας σε μορφή «βράχου» που χρησιμοποιείται για την νόθευση της ηρωίνης, 94,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τρία χασισόδεντρα, 342,5 ml μεθαδόνης, μικροποσότητα κοκαΐνης, 25 ναρκωτικά χάπια, πέντε φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μια ξιφολόγχη, πλήθος κινητών και καρτών σύνδεσης και 2.140 ευρώ προερχόμενα από την διακίνηση ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης