Θεσσαλονίκη: Με τη γκιλοτίνα του Κατρούγκαλου η πορεία των υγειονομικών

gkilotina

Οι νοσοκομειακοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

Με τη γκιλοτίνα του νόμου Κατρούγκαλουγια την Υγεία, στην κεφαλή της, ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία Σωματείων Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, στη Θεσσαλονίκη.

Οι νοσοκομειακοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και κατευθύνονται με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν.Θ. «Γ. Γεννηματάς», τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία «Άγιος Δημήτριος» και ΑΧΕΠΑ, αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται και συνταξιούχοι.

«Ο συμβολισμός της σημερινής κινητοποιήσεις θέλει να αναδείξει τα προβλήματα, που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, όπως η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση», αναφέρει ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης.

gen2


Όπως εξήγησε ο ίδιος, «η γκιλοτίνα έχει να κάνει με τις συντάξεις των εργαζομένων τις οποίες ο νόμος αυτός τις μετατρέπει σε επιδόματα. Καταδεικνύουμε την κατακρεούργηση των συνταξιοδοτικών αποδοχών. Αυτή τη στιγμή ξεπερνούν το 18% οι μειώσεις στους εργαζόμενους στο δημόσιο».

Οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν συνάντηση με την διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου. «Πέρυσι παραμονές της Έκθεσης είχαμε μια συνάντηση μαζί της, μετά από επιμονή της Ομοσπονδίας και των Σωματείων. Είχε υποσχεθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η οποία εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο», υπογραμμίζει ο κ. Κετικίδης.

Όπως επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί, διεκδικούν:

• Επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Επέκταση και διπλασιασμό του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
• Μονιμοποίηση του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
• Ανάκτηση απωλειών Μνημονίων.
• Αποσύνδεση διασυνδεόμενων Νοσοκομείων
• Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια

Πηγή: thestival.gr

Thestival.gr Υγειονομικοί πορεία

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kal2

Με ένα κολλάζ τεσσάρων ασπρόμαυρων φωτογραφιών και ένα συγκλονιστικό κείμενο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους που χάνουν αγαπημένα πρόσωπα και περιουσίες από τη φωτιά  στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού - «Ευχαριστούμε Μάτι» το μήνυμα του Αμερικανού πρέσβη