Σήμερα η δίκη των τριών για την επίθεση στον Μπουτάρη

Σήμερα η δίκη των τριών για την επίθεση στον Μπουτάρη

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και διακεκριμένες φθορές

boutaris_ksilo
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η δίκη ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για τους τρεις (εκ των τεσσάρων) συλληφθέντων, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Το αίτημα αναβολής υπέβαλαν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει την κράτησή τους μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας. Οι δύο 20χρονοι δήλωσαν ότι είναι σπουδαστές και ο 36χρονος ότι εργάζεται περιστασιακά. Ο τέταρτος ο οποίος είναι ανήλικος διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μετέβη τις προηγούμενες ημέρες και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη των κατηγορουμένων για την εις βάρος του επίθεση.

Ο κ. Μπουτάρης έχει καταθέσει και μήνυση κατά αγνώστων, ενώ αναμένεται να εξεταστεί ως μάρτυρας κατηγορίας από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και διακεκριμένες φθορές.

Στο σύνολό τους, οι συλληφθέντες για συμμετοχή στην επίθεση ανέρχονται μέχρι στιγμής σε τέσσερις. Πρόκειται για δύο 20χρονους, έναν 36χρονο κι έναν 17χρονο, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και κατά περίπτωση για διακεκριμένες φθορές, ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Οι δύο τελευταίες χρονικά συλλήψεις έγιναν αργά το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαΐου 2018, κι ενώ προηγήθηκε η προσαγωγή τους, μαζί με ένα ακόμη -τρίτο- άτομο, στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου, εξετάστηκαν από αστυνομικούς της διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, η οποία διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση. Σε αντίθεση με τον τρίτο, που αφέθηκε ελεύθερος, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των άλλων δύο, ενός 20χρονου κι ενός 17χρονου.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής, οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη για το ίδιο συμβάν ενός 20χρονου κι ενός 36χρονου, ομογενούς από τη Γεωργία. Ο πρώτος φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου που μετέφερε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ ο δεύτερος φαίνεται να είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές, έχοντας κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για κλοπές.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης