Συνεχίζουν τα «παιχνίδια» οι Τούρκοι με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Συνεχίζουν τα «παιχνίδια» οι Τούρκοι με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Νέα, προκλητική άρνηση αποφυλάκισής τους με το αιτιολογικό ότι είναι ύποτποι φυγής και δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας την Τουρκία - Τρίτη απόρριψη από την 1η Μαρτίου που συνελήφθησαν 

mitretodis-kouklatzis
84 ημέρες έχουν περάσει από την 1η Μαρτίου όταν οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο σε τουρκικό έδαφος και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα ξαναβρεθούν στα σπίτια τους.

Οι τουρκικές Αρχές συνεχίζουν να παίζουν προκλητικά «παιχνίδια» κρατώντας τους δύο στρατιωτικούς χωρίς να τους έχουν απαγγείλει κατηγορίες και παρά τις προειδοποιήσεις από την Ευρώπη να προχωρήσει άμεσα η απελευθέρωσή τους.

Το νέο κεφάλαιο στην περιπέτειά τους γράφτηκε την Τρίτη, όταν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο σιδηροδέσμιοι, παρουσία των δικηγόρων τους Hakan Yalçıntuğ και Selin Özel, στο πλαίσιο του δικαιώματος που τους παρέχεται κάθε μήνα για επανεξέταση της κράτησης από το 2ο Ποινικό Δικαστήριο της Αδριανούπολης.

stratiotikoi


Κλείσιμο
Δυστυχώς, το αίτημα αποφυλάκισής τους απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, με το αιτιολογικό ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής και δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας την Τουρκία. Οι δικηγόροι τους υποστήριξαν για άλλη μια φορά ότι οι στρατιωτικοί πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα της Τουρκίας, όμως το δικαστήριο αποφάσισε και πάλι τη συνέχιση της κράτησής τους.

Η διαδικασία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ενώ παρούσα ήταν και η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη, Σωτηρία Θεοχαρίδη.

Υπενθυμίζεται ότι τα άλλα δύο αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί με το ίδιο αιτιολογικό, το πρώτο στις 5 Μαρτίου και το δεύτερο στις 25 Απριλίου.

Tην είδηση μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. που έδωσαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες των Ελλήνων στρατιωτικών από την μεταγωγή τους στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης