Καμίνης: Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη σηματοδοτεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία και τη χώρα

kaminis-sinedriash

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να εξαφανιστούμε», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας μ

Καμίνης: Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη σηματοδοτεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία και τη χώρα


Για μεγάλη παράδοση βίας στη χώρα μίλησε στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, σημειώντας παράλληλα, ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που βίασε εμφύλιο και ποτέ δεν φροντίσαμε οι πληγές να κλείσουν οριστικά. Ο κ.Καμίνης τόνισε ότι πρέπει χωρίς περιφράσεις, χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς αστερίσκους να καταδικάσουμε τη βία. Δεν είναι ανεκτή σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, σε μία δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Αθηναίων, είπε:


Συνεδριάζουμε σήμερα για ένα ζήτημα, για το οποίο πιστέψτε με, θα ευχόμουν να μην συνεδριάζαμε ποτέ: για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, δημάρχου της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας. Ματαιοπονούν όσοι επιδιώκουν με κοινωνιολογικές, εθνολογικές ή όποιες άλλες προσεγγίσεις να αναζητήσουν τις αιτίες της συνεχώς ογκούμενης βίας στη σημερινή Ελλάδα. Η βία, υπό τον μανδύα της «δυναμικής διεκδίκησης», νομιμοποιήθηκε μέσα στην καρδία της κρίσης. Εθνικιστικά και λαϊκίστικα ρεύματα, συναντήθηκαν με την ημιμάθεια και την συνωμοσιολογία και βαφτίστηκαν «αντισυστημικά».

Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση: εκείνοι που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία του κλίματος μίσους στην ελληνική κοινωνία, οι ηθικοί αυτουργοί, οι ιδεολογικοί καθοδηγητές εκείνων που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη, επέλεξαν να είναι απόντες από τη σημερινή συνεδρίαση.

Φαινόμενα αντικοινοβουλευτισμού, που συγκεκριμενοποιούνται με προσωπικές επιθέσεις σε φορείς πολιτικών αξιωμάτων, συναντήθηκαν με την δυσανεξία απέναντι σε αυτούς που μπορεί να έχουν μία διαφορετική γνώμη. Με αυτά ήρθε αντιμέτωπος ο Γιάννης Μπουτάρης.

Και με ένα τρίτο: Δυστυχώς στην χώρα έχουμε μεγάλη παράδοση βίας. Είμαστε η τελευταία χώρα που βίωσε εμφύλιο και ποτέ δεν φροντίσαμε οι πληγές να κλείσουν οριστικά. Πίσω από την επίθεση υπάρχει ένας απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων οι οποίοι έχουν διαπαιδαγωγηθεί με τέτοιο τρόπο τα τελευταία χρόνια, ούτως ώστε να μην ανέχονται οποιαδήποτε διαφορετική άποψη. Ιδίως, όταν αφορά στα εθνικά θέματα.

Πρέπει χωρίς περιφράσεις, χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς αστερίσκους να καταδικάσουμε τη βία. Δεν είναι ανεκτή σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, σε μία δημοκρατία.

Μία κοινωνία που τα χει κάπως χαμένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι φυσικό να προσπαθεί να βρει απελπισμένα ενόχους. Και το πιο φυσικό είναι να προσπαθεί να βρει ενόχους ανάμεσα στους αιρετούς άρχοντες. Δυστυχώς, υπάρχει και στους κόλπους της πολιτικής ελίτ της χώρας μία μεγάλη κατηγορία που ποντάρει πάνω σε αυτό και κοιτάει να το εκμεταλλευτεί και να το κατευθύνει. Κερδίζει από το μίσος και τη διχόνοια. Η φασιστική επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη δεν πρέπει επιδερμικά να ερμηνευθεί ως εκτροπή κάποιων λίγων φανατικών. Σηματοδοτεί έναν κίνδυνο για τη δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα. Οι πολιτικές δυνάμεις, δεξιές και αριστερές, που με οποιοδήποτε τρόπο έχουν κατά καιρούς ανεχθεί τη βία ή έχουν σιωπήσει πρέπει να κάνουν γενναία αυτοκριτική. Ιδίως ο Σύριζα που στην περίοδο πριν από την άνοδό του στην εξουσία δεν καταδίκαζε απερίφραστα, όπως επιβάλλεται, τη βία εναντίον πολιτικών προσώπων.

Δεν επιτρέπεται ένας δήμαρχος όπως ο Μπουτάρης να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στην πόλη του. Και εγώ έχω υποστεί επιθέσεις από διάφορες κατευθύνσεις και δυστυχώς σε μία περίπτωση ήμουν με την οικογένειά μου. Είναι μία οδυνηρή εμπειρία. Αυτό είναι κάτι απαράδεκτο το οποίο πρέπει να σταματήσει. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να εξαφανιστούμε.

Δεν θα τους περάσει.

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Efstathios Efstathios

Φίλε μου η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τον λαό, αλλά από τις πράξεις σας. Από το αλήτικο πολιτικό σύστημα. Δεν καταλαβαίνεται από λόγια ώς φαίνεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΝΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΝΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ. Νικανε 100 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΡΟΥΒΙΚΟΝΩΝ, ΜΗΔΕΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ , ΡΕΚΟΡ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΡΟΤΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΩΝΕΣ, ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. Επισης..... ΑΡΙΣΤΕΡΟΑΠΛΥΤΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ...αλλα..... "Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΟΛΗ" Σαν την Αγγλια που βγηκε μοσουλμανος δημαρχος και ανεβηκανε τα εγκληματα 58%, οι κλπες 48% οι βιασμοι 18%, ο φονοι 32%....ΑΛΛΑ.... "αυτα γινονται σε μεγαλες πολεις, η τρομοκρατια ειναι κατι που θα γινει αμα ζεις σε μεγαλη πολη" Δεν πειραζει ομως ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟΥΣ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ Η ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ? ΝΤΑΞ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΝΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

ο μπουταρης τουλαχιστον ειναι μαγκας, εσυ τι εισαι καμινη?

απλα απαραδεκτος?

Βασιλης

Όταν δέρνουν ευέλπιδες επειδή απλώς φορούν την στολή τους δεν τρέχει τίποτε Όταν δέρνουν τον υμνητή του σφαγέα των Ελλήνων Κινδυνεύει η δημοκρατία Όταν δέρνουν οι δεξιοί είναι κίνδυνος για την δημοκρατία όταν δέρνουν οι αριστεροί το λέμε κινηματική βία Άντε ρε απιστευτοι

ΚΑΜΙΝΗ..

..έχεις τη μύγα και μυγιάζεσαι;

Αρμαγεδδών

Κίνδυνο για τη χώρα αποτελεί ο υμνητής του Κεμάλ Ατατούρκ!

ΚΑΜΙΝΗ..

..έχεις τη μύγα και μυγιάζεσαι;

ποπαυ

και εσυ σαν τον μπουταρη εισαι καμινη. ανθελληνας. αν δεν ταιριαζατε δεν θα συμπεθεριαζατε.

Κωνσταντίνος

Η βία δεν είναι ανεκτή!!! Σαφέστατα κύριε Δήμαρχε! Όπως και η ΕΠΙΒΟΛΗ φασιστικών νόμων από την δήθεν Δημοκρατία σας έναντι της κοινωνίας! Την ανωμαλία...την ανηθικότητα...τη βρωμιά και τη δυσωδία πού ακριβώς τα καταστάσεις; Στην ελεύθερη δημοκρατία σας;;;

@

Δηλαδή, οι επανειλημμένες επιθέσεις σε αστυνομικούς, σε συμβολαιογράφους, στον βουλευτή Χατζηδάκη πριν 5 χρόνια, σε καθηγητές κλπ, δεν ήταν επιθέσεις στη δημοκρατία !!! Επίσης, όλα τα δημόσια κτίρια που έχουν μουτζουρώσει με ύβρεις τα προοδευτικά "παιδιά" που "τα έργα" τους προωθεί και η ΕΡΤ !!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tzoum_2

Η Data Artisans προσφέρει υπηρεσίες μαζικής επεξεργασίας υπέρογκων ποσοτήτων δεδομένων, ανίχνευσης απάτης καθώς και απευθείας επικοινωνίας με πελάτες- καταναλωτές - Επιβεβαίωσε ο ίδιος την πώληση στο Twitter

baby

Η ανήλικη Ρομά γέννησε μόνη στο σπίτι - Της έπεσε το μωρό προσπαθώντας να κόψει τον ομφάλιο λώρο  - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 17χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας

2
photo01

Ποινική δίωξη σε βάρος ενός Έλληνα αρχιλοχία και Άγγλου που δραστηριοποιείται σε ΜΚΟ άσκησε η εισαγγελέας Ορεστιάδας – Συνελήφθησαν να περιφέρονται σε απαγορευμένη περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων

3