Φωτογραφίες: Εντυπωσιακές εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

cha20-1

Ελιγμούς από αεροσκάφη, πτώση αλεξιπτωτιστών και κατάθεση στεφανιών περιελάμβανε η τελετή μνήμης των πεσόντων

Με επίδειξη πτήσης ελιγμών από αεροσκάφος F16 BLK 52+ από την ομάδα «Ζεύς» της Πολεμικής Αεροπορίας και πτώση αλεξιπτωτιστών της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών ολοκληρώθηκαν στα Χανιά οι επετειακές εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Επίκεντρο της τελευταίας ημέρας των εκδηλώσεων, στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ήταν το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε όπου και τελέστηκε τελετή μνήμης.

«Η Μάχη της Κρήτης 77 χρόνια μετά, πρώτα και κύρια αποδεικνύει σε όλους εμάς τους σύγχρονους, ότι οι νοσταλγοί του Ναζισμού δεν θα έπρεπε να έχουν αέρα να αναπνεύσουν στη χώρα μας, μια χώρα που η λαϊκή της παράδοση και η συλλογική μνήμη του λαού της είναι διαμορφωμένη μέσα από αγώνες, αντίσταση, αυταπάρνηση, θάρρος και ηρωισμό», τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο κ. Σαντορινιός.

Στα γεγονότα εκείνης της περιόδου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, που επανέλαβε το αίτημα για παραχώρηση του αεροδρομίου στον Δήμο ώστε να δημιουργηθούν στο χώρο πολιτιστικές και άλλες υποδομές.

Σύντομους χαιρετισμούς έκαναν κατά την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Το «παρών» στο Μάλεμε έδωσαν ακόμα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, οι βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι από ξένες διπλωματικές αποστολές.

Η τελετή στο Μάλεμε περιελάμβανε ακόμα επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

cha20-2
cha20-3
cha20-4

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

663756__1_

«Το πόρισμα αυτό θα πάει στα σκουπίδια, όχι μόνο γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν θα προλάβει να το υλοποιήσει, αλλά κυρίως γιατί δεν το θέλει κανείς στην κοινωνία εκτός από τους συντάκτες του» αναφέρει η φοιτητική παράταξη της ΝΔ

1
1836580

Σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλάλκιση - Είχε  υποστηρίξει ότι δεν βίασε το κορίτσι, αλλά όλα συνέβαιναν συναινετικά  - Είναι ένας  από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής