Οι δικαστές του ΣτΕ ομολογούν προσπάθεια επηρεασμού τους από τον παραιτηθέντα Σακελλαρίου

Οι δικαστές του ΣτΕ ομολογούν προσπάθεια επηρεασμού τους από τον παραιτηθέντα Σακελλαρίου

Τι αναφέρουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους

ste
Απροκάλυπτα οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας με σημερινή βαρυσήμαντη ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι ο παραιτηθείς χθες πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλάριου με τα όσα ανέφερε στο «διάγγελμα» της παραίτησής του, υπέκρυπτε προσπάθεια επηρεασμού των συναδέλφων του  και ειδικά  αυτών που συμμετέχουν στις εκκρεμείς υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου (νόμος Κατρούγκαλου), κάτι που απερίφραστα το καταδικάζουν.

Παράλληλα, δηλώνουν οι δικαστές του ΣτΕ,   με νόημα, φωτογραφίζοντας ευθέως τον κ. Σακελλαρίου, «δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σημερινή ανακοίνωσή τους αναφέρει ότι «συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον πρόεδρό του».

Ακόμη, η Ένωση διαβεβαιώνει ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο».

Την ανακοίνωση της Ένωσης δεν υπογράφουν ο πρόεδρος της, Ευθύμιος Αντωνόπουλος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχάλης Πικραμμένος, καθώς συμμετέχουν στη σύνθεση του ΣτΕ που εξετάζει τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης