Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων: «Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει να μην υπάρχουν έμφυλες ανισότητες»

foteini-kouvela

Η κ. Κούβελα, μιλώντας για τις πολιτικές που έχει χαράξει η γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ανέφερε πως «υπάρχουν σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την οικογενειακή βία, αλλά και για την ισότητα των φύλων»

«Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει να μην υπάρχουν έμφυλες ανισότητες. Στην γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων εξειδικεύουμε αυτές τις πολιτικές και έτσι δημιουργήσαμε το εθνικό σχέδιο ισότητας 2016-2020. Το εθνικό σχέδιο αφορά στόχους για την ισότητα των δύο φύλων, τις γυναίκες στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, την παιδεία, την υγεία, την εργασία, τον πολιτισμό, τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και την συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε με αφορμή την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με θέμα: ««Πολιτικές Ισότητας - γυναίκα και κοινωνία σε περίοδο κρίσης».

Περιγράφοντας την θέση της γυναίκας στην κοινωνία την περίοδο της κρίσης, η κ. Κούβελα εκτίμησε πως «οι γυναίκες την κρίση την βίωσαν περισσότερο από τους άντρες», ενώ υποστήριξε ότι «η γυναίκα λείπει εκκωφαντικά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων».

Επίσης, έκανε αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εργασίας και σχετίζεται με τις απολύσεις εγκύων γυναικών, τονίζοντας πως «παρότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει την απόλυση, εντούτοις υπάρχουν εργοδότες που τον νόμο τον παραβιάζουν».

Η κ. Κούβελα, μιλώντας για τις πολιτικές που έχει χαράξει η γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ανέφερε πως «υπάρχουν σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την οικογενειακή βία, αλλά και για την ισότητα των φύλων».

Αναφερόμενη στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, η κ. Κούβελα μίλησε για τις δομές και τα συμβουλευτικά κέντρα, που βοηθούν τις γυναίκες οι οποίες κακοποιούνται. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η γ.γ. Ισότητας των Φύλων δίνει μεγάλη βαρύτητα και στην εκπαίδευση των παιδιών για τα ζητήματα της ισότητας, και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στην εκπαίδευση, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, το θέμα της ισότητας των φύλων, αλλά και η σεξουαλική αγωγή.

Επίσης η κ. Κούβελα αναφερόμενη στις αλλαγές που συντελούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόνισε, ότι η γενική γραμματεία Ισότητας των Φύλων, προχώρησε σε προτάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο «για συμμετοχή περισσότερων συλλογικοτήτων των γυναικών στις θεσμοθετημένες επιτροπές Ισότητας των Περιφερειών».

«Κάθε τι που πετυχαίνουμε προσθέτει στην δημοκρατία της χώρας και αναβαθμίζει την δημοκρατία. Γιατί σε μια δημοκρατία που έχει έμφυλες ανισότητες, βάλλεται η ποιότητα της» είπε μεταξύ άλλων κ. Κούβελα και συμπλήρωσε: «Οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι αξίζουν, γι' αυτό θέλουμε να αγωνιζόμαστε για ισότητα των φύλων, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανάπτυξη που έχουμε ανάγκη ως χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

aloha snackbar

Κάτω οι έμφυλες ανισότητες. Υποχρεωτική στρατιωτικη θητεία για τις γυναικες. Γιατί να εχουν μονο οι άντρες αυτο το δικαιωμα?

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΣΑ

ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!!ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ....

Waldorf

"...για την ισότητα των δύο φύλων..." Δεν σας τα είπαν καλά, κυρία Κούβελα! Έξη είναι πλέον τα φύλα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

9ee836834e9ed979d40f54b4260161d6_XL

Τα προβλήματα διαπιστώθηκαν μετά από προσεισμικό έλεγχο και τη σχετική απόφαση πήρε ο Δήμος Θεσσαλονίκης - Τα παιδιά του 54ου δημοτικού θα στεγαστούν στο γειτονικό 53ο δημοτικό σχολείο

SantaRun

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου το επετειακό Santa Run Athens, ο αγαπημένος χριστουγεννιάτικος θεσμός, ο οποίος μετέφερε το γιορτινό του μήνυμα, αυτή τη φορά από τον Δήμο Αμαρουσίου! 

image001

«Μόνο με συνεννόηση γίνεται σχεδιασμός για την ασφάλεια» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας που διεξάγεται στην Χαλκίδα

eydap1

Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών σε κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό, θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής του νερού στους Δήμους Πετρούπολης, Καματερού, Ιλίου, Περιστερίου.

press_conference

«Μπροστάρηδες» ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η Βούλα Πατουλίδου - Καταγγέλλουν όιτι με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο επιχειρείται εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων πανεπιστημιακών σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με κατόχους τίτλων από ιδιωτικές σχολές με αμφίβολα επίπεδα κατάρτισης