Καβάλα: Συλλαλητήριο κατά της δημιουργίας νέου σταθμού διοδίων (φωτογραφίες)

kavalanews_diodia

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τοπικές αρχές, φορείς και κατοίκους – Διαμαρτύρονται για την κατασκευή νέου, δεύτερου σταθμού διοδίων 

Μαζική ήταν η προσέλευση τοπικών αρχών, φορέων και κατοίκων στο συλλαλητήριο που έγινε σήμερα στην Καβάλα, ενάντια στην εγκατάσταση σταθμού διοδίων.

Οι μετέχοντες στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσε ο δήμος Καβάλας, διαμαρτυρήθηκαν για την κατασκευή ενός νέου, δεύτερου σταθμού διοδίων, εντός των διοικητικών και γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Παρέλυσε η πόλη το μεσημέρι

Η ανακοίνωση της εταιρείας «Εγνατία Οδός ΑΕ» για τη χωροθέτηση 11 νέων σταθμών διοδίων εντός της ΠΕ Καβάλας (6 πλευρικοί σταθμοί σε τρεις κόμβους του τμήματος Στρυμόνα-Νέας Περάμου και 5 πλευρικοί σε δύο κόμβους της παράκαμψης Καβάλας) προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη. Από τις 12.30 το μεσημέρι έκλεισαν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες του δήμου και της περιφερειακής ενότητας. Επίσης, κλειστά παρέμειναν τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη, τα σούπερ μάρκετ, πολλά υποκαταστήματα τραπεζών, ενώ πολλά σχολεία ολοκλήρωσαν νωρίτερα τα μαθήματα. Στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν τα ραδιοταξί και τα αστικά λεωφορεία.

Επίσης, περιμετρικά της πλατείας Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο, είχαν παραταχθεί αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ.

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα τόνισε ότι «το έκτρωμα που σχεδιάζεται και υλοποιείται ερήμην της τοπικής κοινωνίας δεν θα περάσει» και κάλεσε τους τοπικούς βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Μάλιστα, η δήμαρχος αποκάλυψε ότι «τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα στον Σπίρτζη και το ΤΑΙΠΕΔ», «καθώς κανείς δεν δηλώνει αρμόδιος για την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί».

Έξι φορές διόδια στη διαδρομή Καβάλα - Θεσσαλονίκη – Καβάλα

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, που χαρακτήρισε παράλογο και επικίνδυνο να τοποθετηθούν διόδια στο τμήμα της Εγνατίας που αποτελεί παράκαμψη της Καβάλας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, κάποιος που θέλει να κάνει τη διαδρομή Καβάλα-Θεσσαλονίκη και να επιστρέψει, θα πρέπει να πληρώσει έξι φορές διόδια. Αντίστοιχα, ένας κάτοικος Αλεξανδρούπολης θα πληρώσει για τη διαδρομή από και προς Θεσσαλονίκη 12 φορές διόδια.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση και την ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το kavalanews.gr

kavalanews_diodia1
kavalanews_diodia_2
ΣΧΟΛΙΑ (2)

Μας έχουν για γίδια

και δεν ξυπνάει κανείς , οι αριστεροί κλόουν έχουν ταυτιστεί με το κεφάλαιο αυτοί οι επαναστάτες του ...ου κατακρεουργούνε το κράτος μαζί με τα ξένα τομ@ρια της δήθεν Ευρώπης και του ατλαντικού χειρότεροι εφιάλτες δεν έχουν ξαναπεράσει από την Ελλάδα,άξιοι απόγονοι Μογγόλων και Περσών και όμως εκεί έξω έχει ελληνικά γίδια που ο αλέκσης και 100 ευρώ μισθό να τους δώσει πάλι στους καφενέδες και τα μπαράκια θα είναι όλη μέρα και θα περιμένουν τη σωτηρία από τον ουρανό.

Πάνος

Αλέξης Τσίπρας, ο μεγάλος ηγέτης του κινήματος δεν πληρώνω. Καμαρώστε τον, ξαναψηφίστε τον, για εσάς και τα συμφέροντα σας εργάζεται ακατάπαυστα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης