Εκδήλωση μνήμης για το Νίκο Γρατσία από το Σύλλογο Απεραθιτών Νάξου

nikos-gratsias

Οι  Απεραθίτες τιμούν τη μνήμη του Νίκου Γρατσία την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου «Καμίνι»

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για το γνωστό αρθρογράφο κι αγωνιστή της αριστεράς, πολιτικό μηχανικό Νίκο Γρατσία (Νικολάκη), με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, διοργανώνει αύριο Τετάρτη 16 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου «ΚΑΜΙΝΙ» (Ρεθύμνης και Χρ.Καψάλη 36), ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου.

Για την κοινωνική δράση του Ν. Γρατσία στο γενέθλιο τόπο του στ’ Απεράθου και για τα έργα ζωής του στον τομέα της επιστήμης του με την παράλληλη συνεχή εθελοντική προσφορά του στον τομέα των επιστημονικών μελετών και της κατασκευής μεγάλων δημόσιων υποδομών στη χώρα, αλλά και για τους μεγάλους αγώνες στα πεδία της πολιτικής και του συνδικαλισμού του διακεκριμένου τέκνου της Νάξου, θα μιλήσουν ο Μιχάλης Δέτσης, αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ., κι οι Βασίλης και Νικόλας Κατεινάς, πολιτικός μηχανικός και διευθυντικό στέλεχος ΕΥΔΑΠ, αντίστοιχα.

Επίσης, ο πρόεδρος της κοινότητας Απειράνθου Νάξου, κ. Γιώργος Μπάκαλος, θα περιγράψει τη σταθερή, πολύμορφη  συμβολή του Ν. Γρατσία στην ίδρυση κι ανάπτυξη πολιτιστικών και τεχνικών υποδομών στις Κυκλάδες και στο νησί της Νάξου, στο χωριό καταγωγής του την Απείρανθο, με ειδική μνεία στις δράσεις του για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου στ’ Απεράθου και για τη συμβολή του στην ίδρυση του Απεραθίτικου Συλλόγου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Απεραθιτών, θα απευθύνουν χαιρετισμό η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Σοφία Χατζούδη - Γρατσία και η γεν. γραμματέας κ. Μαρία Μπακάλου.

Ο Ν. Γρατσία, υπήρξε ως το 2011 μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει για επτά χρόνια και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε.. Οι συνάδελφοί του από κάθε πολιτικό χώρο τον αγαπούσαν κι εκτιμούσαν το έργο και την αγωνιστική του προσωπικότητα και επί μια οκταετία τον τιμούσαν με την εκλογή του στη θέση του πρόεδρου του κλάδου τους, στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (Σ.Π.Μ.Ε).

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ν.Γρατσίας διετέλεσε, επίσης, Γενικός Διευθυντής της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας Οικισμού και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και πρόεδρος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης