Πάτρα: Έστειλαν 380 αστυνομικούς για να διώξουν 600 μετανάστες

Πάτρα: Έστειλαν 380 αστυνομικούς για να διώξουν 600 μετανάστες

Μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε δομές εκτός Αχαΐας - Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 5:30 το πρωί της Τρίτης

foto-patra-1
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης εκατοντάδων μεταναστών,  που ξεκίνησε τα ξημερώματα,  από τα δύο σημεία που διέμεναν τους τελευταίους μήνες στην Πάτρα, στα παλιά εργοστάσια Άβεξ και Λαδόπουλου απέναντι από το νότιο λιμάνι της πόλης.

Περίπου 600 μετανάστες απομακρύνθηκαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας (380 αστυνομικοί) και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε αστυνομικές εγκαταστάσεις εκτός Αχαΐας, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα των εγγράφων που φέρουν.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.30 το πρωί, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εισήλθαν ταυτόχρονα και στους δύο καταυλισμούς, ενημερώνοντας τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους.

Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και τέσσερις ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί εδική μέριμνα, καθώς την επιχείρηση επόπτευαν και οι εισαγγελείς Ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιαρή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, η επικεφαλής της αστυνομικής επιχείρησης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη τόνισε ότι η επιχείρηση εξελίχθηκε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και ανέφερε ότι οι μετανάστες θα οδηγηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος των στοιχείων τους.

Κλείσιμο
«Όσοι είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, θα φιλοξενηθούν με μέριμνα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δομές φιλοξενίας. Όσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες» τόνισε η κυρία Τσιριγώτη.

camp_patra
camp_metanastes_patra



tempo24.gr ΠΑΤΡΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΒΕΞ 3

foto-patra-3
foto-patra-2
foto-patra-1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης