Σπάνιο θέαμα στην Αργολίδα: Θαλάσσιες χελώνες... διαιωνίζουν το είδος μέσα στη θάλασσα

turtle-sex

Την ερωτική συνεύρεση των χελώνων κατέγραψαν δύο φίλοι που είχαν βγει στα ανοιχτά με το σκάφος τους

Μπροστά σε μία σπάνια αλλά και... ακατάλληλη για ανηλίκους σκηνή βρέθηκαν δυο φίλοι από την Αργολίδα το πρωί της Κυριακής, όταν ανοίχτηκαν στη θάλασσα για μια βόλτα με το σκάφος τους.

Ειδικότερα, οι δυο άνδρες είδαν από μακριά κάτι που τους τράβηξε την προσοχή και κατευθύνθηκαν με την βάρκα τους στο σημείο.

Αυτό που είδαν δεν μπορούσαν να το πιστέψουν και το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να βγάλουν τα κινητά τους και να απαθανατίσουν το σπάνιο στιγμιότυπο.

Φυσικά οι δυο φίλοι αρκέστηκαν μόνο στην καταγραφή της σπάνιας αυτής στιγμής της φύσης και άφησαν τα δυο θαλάσσια ερπετά να ζήσουν τον έρωτα τους ανενόχλητα.

Ύστερα μόνο από πολλά χρόνια ωρίμανσης, οι χελώνες μπορούν να αναπαραχθούν. Το ζευγάρωμά τους γίνεται στην θάλασσα κοντά στις φωλιές ή κατά την μετανάστευση (από τις περιοχές σίτισης στις περιοχές ωοτοκίας) ένα ή δύο μήνες πριν από την έναρξη της ωοτοκίας.

Κατά την διάρκεια του ζευγαρώματος, το αρσενικό πιάνεται με τα δύο μπροστινά νύχια στο καβούκι του θηλυκού. Τα θηλυκά μπορούν να διατηρήσουν το σπέρμα των αρσενικών πολλούς μήνες ή χρόνια στην σάλπιγγά τους. Τα θηλυκά δεν γεννούν παρά μόνο στον τόπο όπου γεννήθηκαν, λίγα ή και εκατοντάδες μέτρα απόσταση, ανάλογα το είδος.

Γενικά εκμεταλλευόμενα το σκοτάδι (μία παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι θανατηφόρα για αυτές), το σούρουπο, συχνά στην πλημμυρίδα τα θηλυκά έρχονται να γεννήσουν στην αμμώδη παραλία καταγωγής τους. Το φύλο των νεογέννητων εξαρτάται από τη θερμοκρασία κατά την επώαση των αυγών, αρσενικό για χαμηλές θερμοκρασίες, θηλυκό για υψηλές.

Λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια, μια μείωση στο ποσοστό των αρσενικών.

Τα θηλυκά σκάβουν μια τρύπα στην άμμο με τα πόδια τους και εναποθέτουν 70-200 αυγά (ανάλογα με το είδος), τα σκεπάζουν με άμμο και επιστρέφουν στην θάλασσα. Κάποια αυγά δεν γονιμοποιήθηκαν, τα άλλα εκκολάπτονται μέσα σε περίπου δύο μήνες. Όλα τα χελωνάκια εκκολάπτονται την ίδια ώρα και κατευθύνονται προς την θάλασσα. Μόνο ένα μικρό ποσοστό (περίπου 1%) θα ξαναγυρίσουν στην παραλία που γεννήθηκαν καθώς θα γίνουν θηράματα πολυάριθμων αρπακτικών.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο τι κατέγραψαν οι δυο φίλοι ανοιχτά της περιοχής Σαλάντι στην Αργολίδα:

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 13/5/2018


Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Σουρουκλεμές7

Πολύ ωραίο το Σαλάντι. Να παρατηρήσω ότι πολύ κοντά σε αυτήν την μαγευτική τοποθεσία βρίσκεται το ιστορικό και εντυπωσιακότατο Σπήλαιο Φράγχθι, το οποίο δικαιωματικά ανήκει στους Φούρνους περίπου από το 30 χιλιάδες π.Χ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

killer_ar

Αγνωστο αν το «τρενάκι του τρόμου» που αποκαλύπτει η ανάκριση θα σταματήσει εδώ - Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των σορών των τεσσάρων από τα θύματά του - Αναζητούνται ευθύνες για το γεγονός ότι κανείς δεν νοιάστηκε για τις εξαφανίσεις των γυναικών