Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο διαπρεπής αρχαιολόγος Μ. Η. Wiener

wiener_maggidis

Εχει πολύ σημαντικό ανασκαφικό έργο στην Ελλάδα

Ένα εξέχον μέλος της διεθνούς αρχαιολογικής κοινότητας, με πολύ σημαντικό ανασκαφικό έργο στη χώρα μας, τον πρώην πρόεδρο του Mycenaean Foundation Dr. Malcolm H. Wiener, εξέλεξε πρόσφατα αντεπιστέλλον μέλος της η Ακαδημία Αθηνών, τιμώντας το επιστημονικό και φιλανθρωπικό του έργο (στην φωτογραφία ο κ. Wiener με τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο).


papadimos
Ο Malcolm H. Wiener, διαπρεπής Αιγαιακός αρχαιολόγος (ειδικά στα θέματα της Αρχαιομετρίας και Παλαιοκλιματολογίας) είναι ο μέγας χορηγός της Ελληνικής Αρχαιολογίας έχοντας προσφέρει από το 1982 συνολικό ποσό άνω των 150 εκ. δολαρίων σε εκατοντάδες μελετητές και ανασκαφές του προϊστορικού Αιγαίου. Είναι ιδρυτής του Ινστιτούτου Αιγαιακής Προϊστορίας (INSTAP) και του M.H. Wiener Foundation, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Mycenaean Foundation, μέλος του ΔΣ της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και του Μητροπολιτικού Μουσείου στη Νέα Υόρκη, επίτιμος διδάκτωρ επτά διεθνών πανεπιστημίων (ανάμεσα στα οποία το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Dickinson College), μέλος επτά Ακαδημιών και πολλών άλλων ερευνητικών ινστιτούτων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων ανά τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι από τις τελευταίες δραστηριότητες του κ. Wiener στη χώρα μας είναι η στήριξη της προσπάθειας για την αναβάθμιση και εξοπλισμό του Μυκηναϊκού Ιδρύματος, για το οποίο συνεργάζεται άριστα με τον τωρινό πρόεδρο του Ιδρυματος και καθηγητη Αρχαιολογιας του Dickinson College, USA, Χριστοφίλη Μαγγίδη.Ο Dr Malchom Wiener με τον καθ. Χριστοφιλη Μαγγιδη

wiener-maggidis


Σημαντική ήταν και η συμβολή του κ. Wiener στη μελέτη του αρχαίου σφραγιδόλιθο που βρέθηκε στον τάφο του «Γρύπα Πολεμιστή» στην Πύλο, δίπλα από το μυκηναϊκό ανάκτορο του Νέστορος. Η εικόνα που είναι χαραγμένη στον σφραγιδόλιθο, μία εκπληκτική αναπαράσταση της μάχης μεταξύ τριών πολεμιστών, απεικονίζεται με εξαιρετική λεπτομέρεια, ορισμένα μάλιστα χαρακτηριστικά της είναι σχεδόν αόρατα στο γυμνό μάτι.

«Η εντυπωσιακή σκηνή μάχης που απεικονίζεται στον σφραγιδόλιθο, ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της μυκηναϊκής Τέχνης, παρουσιάζει ομοιότητες με κάποια από τα σχέδια του Μικελάντζελο που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης» ανέφερε στην εφημερίδα New York Times ο Malcolm H. Wiener, ως ειδικός στην αιγαιακή προϊστορία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_8

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι τροπολογίες του για το νέο σύστημα του διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008