Κομμένο το τσιγάρο από 1η Σεπτέμβρη

Κομμένο το τσιγάρο από 1η Σεπτέμβρη

Αυστηροί έλεγχοι από επόπτες δημόσιας υγείας νομαρχιών και δημοτική αστυνομία…

«Τέλος» στο κάπνισμα σε δημόσιους χώρους  βάζει  η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από 1η Σεπτεμβρίου.

Αυτό υπογράμμισε σήμερα η υπουργός, χωρίς να διστάσει να φανεί μάλιστα, αισιόδοξη για την αποτελεσματική εφαρμογή του νέου μέτρου.

Από τις αρχές του Σεπτέμβρη λοιπόν, απαγορεύεται χωρίς εξαίρεση το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, τους εργασιακούς, καφέ, μπαρ κ.λπ., με εξαίρεση τα καζίνο και τα νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ., στα οποία θα δοθεί μεταβατική περίοδος οκτώ μηνών ώστε να συμμορφωθούν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της υπουργού στο διάστημα αυτό θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προχωρά ο διαχωρισμός των χώρων σε καπνιζόντων και μη, ενώ τίθεται καθολική απαγόρευση κάθε είδους διαφήμισης ή προώθησης καπνού.

Από 1ης Σεπτεμβρίου καταργούνται, επίσης, τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες θα πρέπει να πηγαίνουν έξω από την είσοδο του κτηρίου ή στην ταράτσα.

Τώρα, όσον αφορά στο ύψος των προστίμων για τους ανυπάκουους παραβάτες βρίσκεται ακόμη υπό συζήτησιν με εμπλεκόμενους φορείς, ωστόσο δεν θα εξαιρεθούν οι παραβάτες ιδιοκτήτες κέντρων ή καπνιστές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης