Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε Πακιστανούς στην Πάτρα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε Πακιστανούς στην Πάτρα

Από τις έρευνες των αστυνομικών εντοπίστηκε ένας 23χρονος που συνελήφθη και ταυτοποιήθηκαν τέσσερις από τους υπόλοιπους δέκα Αφγανούς και Πακιστανούς ληστές

speira
Τον τρόμο είχε σκορπίσει μέσα σε μόλις δυο 24ωρα στους Πακιστανούς που ζουν στην Πάτρα μια πολυμελής σπείρα ομοεθνών τους και Αφγανών συνεργών τους, οι οποίοι τους ακινητοποιούσαν στον δρόμο ή εισέβαλαν στα σπίτια τους και τους χτυπούσαν για να τους ληστέψουν.

Από την περασμένη Τρίτη ως την Πέμπτη, οι συνολικά 11 αλλοδαποί κακοποιοί είχαν ληστέψει πέντε Πακιστανούς χτυπώντας τους ή τραυματίζοντάς τους με αιχμηρό αντικείμενο και τους είχαν αρπάξει μετρητά και κινητά αξίας άνω των 1.200 ευρώ. Μάλιστα, δυο από τα θύματά τους τα λήστεψαν δυο φορές!

Ωστόσο, από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας εντοπίστηκε ένας 23χρονος που συνελήφθη και ταυτοποιήθηκαν τέσσερις από τους υπόλοιπους δέκα Αφγανούς και Πακιστανούς ληστές ηλικίας 38, 33, 27 και 20 χρόνων, οι έρευνες για τον εντοπισμό των οποίων συνεχίζονται. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτι των μελών της σπείρας στην Πάτρα, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 989 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 60 συσκευασίες με τρία κιλά λαθραίου καπνού, 940 ευρώ, έξι ελληνικά διαβατήρια και διάφορα έγγραφα.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που διέταξε να κρατηθεί ως την ερχόμενη Τρίτη που θα απολογηθεί στον ανακριτή. Τόσο αυτός, όσο και οι αναζητούμενοι συνεργοί του, κατηγορούνται για ληστείες κατά συναυτουργία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου για τα όπλα σε βαθμό κακουργήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης