Στις κάλπες 2.600 δικαστές και εισαγγελείς για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ΕΔΕ

kalp_86

Οι κάλπες αύριο θα ανοίξουν για να ψηφίσουν οι δικαστικοί λειτουργοί εκτός Αττικής, ενώ στις 20 Μαΐου θα προσέλθουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς της Αθήνας και του Πειραιά

Οι 2.600 περίπου δικαστές και εισαγγελείς της χώρας οι οποίοι είναι μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, θα προσέλθουν αύριο Κυριακή 13 Μαίου 2018 και την μεθεπόμενη Κυριακή στις 20 Μαΐου, στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ για την επόμενη διετία.

Οι κάλπες αύριο θα ανοίξουν για να ψηφίσουν οι δικαστικοί λειτουργοί εκτός Αττικής, ενώ στις 20 Μαΐου θα προσέλθουν οι δικαστές και οι εισαγγελείς της Αθήνας και του Πειραιά.

Οι κάλπες αύριο στην περιφέρεια θα ανοίξουν στις 8 π.μ. και θα κλείσουν 3 μ.μ., αντίθετα τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών (20 Μαΐου 2018) θα ανοίξουν 8 π.μ. και θα παραμείνουν ανοικτές έως 7 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές στην ΕΔΕ διεξάγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν επίσημα συνδυασμοί υποψηφίων. Παρ΄ όλα αυτά, οι υποψήφιοι έχουν ομαδοποιηθεί και κατέρχονται στις εκλογές με 5 ομάδες ( συνδυασμούς) και με έναν ανεξάρτητο υποψήφιο.

Οι συνδυασμοί 3 ομάδων ήδη συνεργάζονται από τις περασμένες εκλογές της ΕΔΕ και είναι:

1) Η ομάδα των αδελφών Χριστόφορου και Χαράλαμπου Σεβαστίδη, η οποία στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 2 έδρες. Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης είναι σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΔΕ, ενώ Χαράλαμπος Σεβαστίδης είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης.

2) Η ομάδα του απερχόμενου γενικού γραμματέας της ΕΔΕ Νικολάου Σαλάτα στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 3 έδρες.

3) Η ομάδα του απερχόμενου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ Παναγιώτη Λυμπερόπουλου στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 3 έδρες.

Το μέλους του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ Μαργαρίτα Στενιώτη κατέρχεται επικεφαλής ομάδας. Όπως είναι γνωστό η κυρία Στενιώτη έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΔΕ, μετά την αποχώρηση της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου από την θέση της προέδρου της ΕΔΕ.

Η ομάδα του Χρήστου Κατσιάνη, συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές της Ένωσης.

Ακόμη, κατέρχεται στις εκλογές ως ανεξάρτητος-μεμονωμένος υποψήφιος και Χρήστος Νάστας.

Οι 5 ομάδες μαζί με όλους τους υποψήφιους τους, όπως και ο ένας ανεξάρτητος-μεμονωμένος που συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση είναι:

1) Ο συνδυασμός της ομάδας των Χαράλαμπου Σεβαστίδη (πρόεδρος Πρωτοδικών), Χριστόφορου Σεβαστίδη (πρόεδρος Πρωτοδικών), περιλαμβάνει 4 υποψηφίους που είναι: Παντελή Μποροδήμο (Πρωτοδίκης) και Ιωάννη Κωνσταντινόπουλο (αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου).

2) Ο συνδυασμός της ομάδας του Νικολάου Σαλάτα (Εφέτης) περιλαμβάνει επίσης 5 υποψηφίους, που είναι: Ευστάθιος Βεργώνης (αντεισαγγελέας Εφετών), Ακριβή Ερμίδου (Ειρηνοδίκης), Βαρβάρα Πάπαρη (Εφέτης) και Θωμαίτσα Πατρώνα (πρόεδρος Εφετών).

3) Ο συνδυασμός της ομάδας Μαραγαρίτας Στενιώτη (Εφέτης) περιλαμβάνει επίσης 8 υποψήφιους, που είναι: Ελένη Ασημακοπούλου (Εφέτης), Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης (πρόεδρος Πρωτοδικών), Ιωάννης Ευαγγελάτος (Πρωτοδίκης), Αντιγόνη Καστιζα (Εφέτης), Γρηγόρης Κομπολίτης (Ειρηνοδίκης), Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος (Πρόεδρος Πρωτοδικών) και Ανδρομάδα Στεφανίδου (αντεισαγγελέας Πρωτοδικών).

4) Ο συνδυασμός της ομάδας του Παναγιώτη Λυμπερόπουλου (Εφέτης) περιλαμβάνει συνολικά 5 υποψηφίους, που είναι: Κωνσταντίνος Κουκούλης (Πρωτοδίκης), Ελευθερία Κώνστα (Εφέτης), Χρηστίνα Σεραπτσή (Ειρηνοδίκης) και Δημήτριος Φούκας (πρόεδρος Πρωτοδικών).

5) Ο συνδυασμός της ομάδας του Χρήστου Κατσιάνη (πρόεδρος Εφετών) περιλαμβάνει συνολικά 8 υποψηφίους, που είναι: Γεράσιμος Βρυώνης (Εφέτης), Σταματία Γκαρά - Δημουλέα (Ειρηνοδίκης), Απόστολος Ζαβιτσάνος (Εφέτης), Ευάγγελος Κασσαλιά (εισαγγελέας Εφετών), Χαράλαμπος Μαυρίδης (Εφέτης), Χρήστος Παπαδήμας (Πρωτοδίκης) και Δημήτριος Τράγκας (Εφέτης).

Τέλος, κατέρχεται στις εκλογές και ο ανεξάρτητος-μεμονωμένος πρόεδρος Εφετών, Χρήστος Νάστας.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

left

Αν υποθέσουμε δηλαδή πως είμαστε 11 εκατομ. αντιστοιχεί ένας από δαύτους ζωή νάχουν, για κάθε 4230 έλληνες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

patra

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ήταν αρκετός ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου και περίμενε κάτω από την βροχή με τις ομπρέλες για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης του καρναβαλιού

big_syllalitirio

Εντυπωσιακή υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Επιτροπής για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών για συλλογή υπογραφών με αίτημα την διεξαγωγή του

4
eliamep

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων  θα συζητήσει με τους Λουκά Τσούκαλη, Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ, και Αλέξη Παπαχελά, Διευθυντή της εφημερίδας « Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» για τις σημαντικότερες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ΕΕ λίγους μόλις μήνες πριν διεξαχθούν οι ευρωπαϊκές εκλογές