Διαρρήκτης ετών... 12 «άδειασε» σπίτι στην Αχαΐα!

Διαρρήκτης ετών... 12 «άδειασε» σπίτι στην Αχαΐα!

Ο λιλιπούτειος διαρρήκτης και ο επίσης ανήλικος συνεργός του, που είναι 17 χρόνων, συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ - Στην κατοχή τους βρέθηκαν αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 5.000 ευρώ 

anili_087
Ούτε οι αστυνομικοί, ούτε ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στην κάτω Αχαΐα που «άδειασαν» διαρρήκτες κατά την διάρκεια της απουσίας του, μπορούσαν να πιστέψουν ότι οι δράστες ήταν δύο ανήλικοι Έλληνες και μάλιστα ότι ο ένας από αυτούς δεν έχει κλείσει καλά- καλά τα... 12 του χρόνια!

Ο λιλιπούτειος διαρρήκτης και ο επίσης ανήλικος συνεργός του, που είναι 17 χρόνων, συνελήφθησαν το ίδιο βράδυ της Τετάρτης και στην κατοχή τους βρέθηκαν τα αντικείμενα και οι ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 5.000 ευρώ που είχαν κλέψει από το σπίτι. Μαζί τους, συνελήφθησαν και οι μητέρες τους στις οποίες ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών άσκησε δίωξη για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων. Ο 17χρονος κρατείται ώσπου να απολογηθεί στον ακαριτή για την κλοπή, ενώ ο 12χρονος συνεργός του αφέθηκε ελεύθερος λόγω της μικρής του ηλικίας.

*** Αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς, αλλά δεν απέφυγαν την σύλληψή τους οι δυο Έλληνες ηλικίας 24 και 20 χρόνων που παραβίασαν την μπαλκονόπορτα της εξοχικής κατοικίας ενός 41χρονου στο Αίγιο και αποπειράθηκαν να αρπάξουν τον οικιακό εξοπλισμό, προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αιγιαλείας που τους ακινητοποίησαν, τους έκαναν σωματική έρευνα και βρήκαν πάνω τους ένα κλαδευτήρι και ένα σιδεροπρίονο. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής και διακεκριμένες φθορές.

*** Μπήκε σε ένα κατάστημα ενδυμάτων στην Πάτρα δήθεν για να ψωνίσει και προσπάθησε να φύγει φορώντας κλεμμένα ρούχα συνολικής αξίας 30 ευρώ κάτω από τα δικά του, ένας 18χρονος Έλληνας! Ωστόσο, τον αντιλήφθηκαν οι υπάλληλοι και κάλεσαν αστυνομικούς της Ασφαλείας που βρήκαν τα κλεμμένα προϊόντα, συνέλαβαν το νεαρό δράστη και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης