Φωτογραφίες: Αυτοί είναι οι ρεπόρτερ που ακολουθούν τη βασιλική οικογένεια παντού

Φωτογραφίες: Αυτοί είναι οι ρεπόρτερ που ακολουθούν τη βασιλική οικογένεια παντού

Ο Ρομπερτ Τζομπσον είναι ο δημοσιογράφος που τα τελευταία 25 χρόνια καλύπτει το ρεπορτάζ των γαλαζοαίματων - Μαζί του ο Αρθούρος Έντγουαρντς o φωτογράφος που από το 1977 καλύπτει όλα τα ταξίδια και τις εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας

Reporter
Μεταξύ εκείνων που ακολούθησαν τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, και τη Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, ήταν και μια τετραμελής ομάδα φωτογράφων και ενός δημοσιογράφου οι οποίοι στη Μεγάλη Βρετανία αποκαλούνται «royal correspondent» δηλαδή «βασιλικοί συντάκτες».

Ο Ρομπερτ Τζομπσον είναι ο δημοσιογράφος που τα τελευταία 25 χρόνια καλύπτει το ρεπορτάζ των γαλαζοαίματων στην Μεγάλη Βρετανία. Στην πατρίδα του θεωρείται ο «πατριάρχης» του βασιλικού ρεπορτάζ ενώ έχει εκδώσει και 7 βιβλία που αφορούν την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Λιγομίλητος και αρκετά βιαστικός, λόγω του προγράμματος του πρίγκιπα της Ουαλίας, ο κ. Τζομπσον στα λίγα που αρκέστηκε να πει στο protothema.gr στο περιθώριο της επίσκεψης του Καρόλου στο Θωρηκτό Αβέρωφ την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι ήταν: «είναι μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά την οποία όμως κάνω τα τελευταία 25 χρόνια. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων και φωτογράφων που ακολουθούμε και καταγράφουμε τα νέα της βασιλικής οικογένειας».

DSC_5642


Κλείσιμο
Μαζί του ο Αρθούρος Έντγουαρντς o φωτογράφος που από το 1977 καλύπτει όλα τα ταξίδια και τις εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας και που στην Ελλάδα βρέθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Sun. Ο κ. Εντγοθαρντς μιλώντας και αυτός στο protothema.gr στα λίγα λεπτά που είχε στη διάθεσή του μέχρι να ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο Θωρηκτό Αβέρωφ ο πρίγκιπας Κάρολος είπε: «είμαι φωτογράφος της βασιλικής οικογένειας πάνω από 40 χρόνια. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά με μεγάλες απαιτήσεις. Είναι κάτι όμως που απολαμβάνω. Στην Ελλάδα έχουμε έρθει πέντε άτομα φωτογράφοι και δημοσιογράφος για τον πρίγκιπα της Ουαλίας κα τη Δούκισσα της Κορνουάλης. Η επιλογή μας για αυτό το ταξίδι όπως και για το ταξίδι που προηγήθηκε στη Γαλλία έγινε από το παλάτι ενώ οι περισσότεροι συνάδελφοι έμειναν στην Αγγλία αφού σε μια εβδομάδα είναι ο γάμος του πρίγκιπα Χάρη».

Ο Αρθούρος Έντγουαρντς όπως αναφέρει στο προφίλ του στο twitter έχει φωτογραφήσει 7 βασιλικούς γάμους, 4 βασιλικές κηδείες και 8 γαλαζοαίματες γεννήσεις.



DSC_5640
DSC_5581
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης