Συνέδριο στους Θρακομακεδόνες για «το ελληνικό σχολείο του 21ου αιώνα»

sxoleio-aithohsa

Η επιστημονική διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, το διήμερο 11 και 12 Μαΐου

«Το ελληνικό σχολείο του 21ου αιώνα»

Αναζητώντας τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το σύγχρονο ελληνικό σχολείο, το Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, διοργανώνει επιστημονική διημερίδα, στις 11 και 12 Μαΐου 2018, με θέμα: «Το ελληνικό σχολείο του 21ου αιώνα. Παιδαγωγικές, εκπαιδευτικές, επιστημονικές προκλήσεις, επιλογές και ρεαλιστικές στοχεύσεις».

Με εισηγήσεις που αφορούν τη φιλοσοφία της παιδείας, τη σύνδεση σχολείου κοινωνίας, τις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες σε συνδυασμό με τη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαιδευτική πράξη καθώς και τη διοίκηση των εκπαιδευτικών μονάδων θα διερευνηθεί το θέμα των παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών, επιστημονικών προκλήσεων, επιλογών και ρεαλιστικών στοχεύσεων όλων των φορέων και θεσμών της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Στη διημερίδα συμμετέχουν με ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες εισηγήσεις καταξιωμένοι επιστήμονες, όπως καθηγητές πανεπιστημίου, σχολικοί σύμβουλοι, ερευνητές, συγγραφείς σύμβουλοι του ΙΕΠ, στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής, διευθυντές και υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και πολλοί προσοντούχοι δάσκαλοι καθηγητές.

Την πρόσκληση για την επιστημονική διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, από τις 17:30 έως τις 20:30 και Σάββατο 12 Μαΐου, από τις 09:00 έως τις 14:00, συνυπογράφουν ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής κ. Αθανάσιος Παπάς, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και Προέδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δρ Λάμπρος Πλατυπόδης, Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θρακομακεδόνων.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Δήμαρχος Αχαρνών, κ. Ιωάννης Κασσαβός, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αχαρνών, Ιλίου & Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ. Στέφανος Καπέλλας.

Η οργανωτική και η επιστημονική επιτροπή, ο Δήμος Αχαρνών και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής προσκαλούν όλους τους δασκάλους και τους καθηγητές να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία και να την ουσιοποιήσουν δια της παρουσίας τους και της ενεργούς συμμετοχής τους στις εργασίες της διημερίδας, που τον πρώτο λόγο θα έχει ο γόνιμος διάλογος και ο προβληματισμός για το αύριο του ελληνικού σχολείου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ θα χορηγηθούν βεβαιώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Ευρωπαιος

Ειστε για γελια. Ιδεα δεν εχετε περα απο την κομματικη σας μυτη δεν βλεπετε.

Μετά την κατάργηση του ΟΣΚ

τα σχολεία έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Ελάχιστοι Δήμοι ασχολούνται με την συντήρηση των σχολείων και ολοι οι Δήμοι αναθέτουν μελέτες σε ημέτερους και παραλαμβάνουν ότι τους φέρνουν χωρίς έλεγχο.Στο μέλλον το πρόβλημα θα γίνει χειρότερο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zos0

Ο γνωστός ποινικολόγος απέρριψε τις κατηγορίες για εκβιασμό - Τόνισε ότι ήταν άστοχος ο τρόπος με τον οποίο συνελήφθη - Υπογράμμισε ότι σύντομα θα αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε  εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ  επέμεινε  στην αγωγή εναντίον της Κατερίνας Παπακώστα - Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

2
kypros_serial_killer

Ο λοχαγός serial killer δεν ανησύχησε ούτε όταν εντοπίστηκε το πρώτο πτώμα στο Μιτσερό – Εμφανιζόταν σε δημόσιες εκδηλώσεις ως φωτογράφος – Οδηγήθηκε σήμερα για εξέταση σε ψυχίατρο 

4