Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας: Δεν εμπλέκονται μέλη μας στο κύκλωμα με τα ογκολογικά φάρμακα

sugkentrwsi-aki-poreia-to-prwi-twn-nosileutwn_w_l

Kαταδικάζει τις αποτρόπαιες όπως τις χαρακτηρίζει πράξεις των μελών του κυκλώματος και ζητεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη παραδειγματική τιμωρία για τους ενόχους

Την ανάγκη λειτουργίας κεντρικών μονάδων διάλυσης των ογκολογικών (κύτταροστατικών) φαρμάκων σε όλα τα νοσοκομεία με ογκολογικές κλινικές επισημαίνει το προεδρείο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), με αφορμή τις θλιβερές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς.

Παράλληλα, μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των κατηγορουμένων διευκρινίζει πως «δεν υπάρχει εμπλοκή συναδέλφων νοσηλευτών, όπως λανθασμένα έχει γραφεί στον τύπο, ώστε να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία εκ μέρους της ΕΝΕ».

Οι δυο εργαζόμενες από το νοσοκομείο Λαϊκό οι οποίες όπως φαίνεται είχαν κομβικό ρόλο στις υπεξαιρέσεις των φαρμάκων, είναι βοηθοί νοσηλεύτριες.

Η ΕΝΕ καταδικάζει τις αποτρόπαιες όπως τις χαρακτηρίζει πράξεις των μελών του κυκλώματος και ζητεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη παραδειγματική τιμωρία για τους ενόχους.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη υπόθεση καθιστά εκ νέου επίκαιρο το πάγιο και διαχρονικώς προβαλλόμενο αίτημα της ΕΝΕ για την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας κεντρικών μονάδων ανασύστασης κυτταροστατικών φαρμάκων σε κάθε νοσοκομείο. Η ύπαρξη αντίστοιχων μονάδων, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση μηχανογραφικών συστημάτων και την καθιέρωση περιοδικών εσωτερικών ελέγχων, είναι σε θέση να περιορίσουν την σπατάλη, να εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους, να διασφαλίσουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για το απασχολούμενο προσωπικό και τους ασθενείς και, φυσικά, να αποτρέψουν παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΝΕ, κ. Δημήτρης Σκουτέλης, σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Dr Ελένη

Φυσικά και δε φταίνε οι νοσηλευτές και οι φαρμακοποιοί, που απλά εκτελούσαν εντολές, τις μαϊμού χημειοθεραπείες τις αραίωναν επίτηδες οι διεφθαρμένοι γιατροί ΕΣΥ, που παραμένουν ατιμώρητοι κι αναξιολόγητοι στα δημόσια νοσοκομεία, με Νόμο ΣΥΡΙΖΑ.

μακιςςς

Όποιος εμφανίσει σοβαρή νόσο και επιχειρήσει να νοσηλευθεί στο ΕΣΥ, ας γράψει τη διαθήκη του. Το λέω από προσωπική πείρα με κοντινό συγγενή. Σε μεταχειρίζονται σα ζωο, το σύστημα έχει καταρρεύσει, δεν παρέχουν απαραίτητες θεραπείες γιατί βρίσκονται συνεχώς σε αδυναμια και στην ουσία σου λενε "δεν μας νοιάζει που μια ζωή πλήρωνες ασφαλιστηκες εισφορές κορόιδο, άντε πέθανε τώρα να μας αδειάσεις και τη γωνιά". Ειδικά τα τελευταία χρόνια, το ΕΣΥ έχει γίνει ένα απάνθρωπο τέρας. Λυπάμαι εκ των προτέρων όποιον αρρωστήσει.

ναι, λολ

δεν είναι γιάννης, είναι γιαννάκης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dikastirio_mitilini

Το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης μετέβαλε το καταχωρισμένο φύλο τρανς γυναίκας και του κύριου ονόματος, αναγνωρισμένης πρόσφυγος – Η αλλαγή θα γίνει στα έγγραφα ΑΔΕΤ της Υπηρεσίας Ασύλου και Διαβατηρίου (Ταξιδιωτικού Εγγράφου) της ΕΛ.ΑΣ. 

xor

Η συνάντηση είχε κλειστεί μήνες πριν και οι παλιοί συμμαθητές της Σχολής που βρέθηκαν το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου στην ταβέρνα της Πάρνηθας

arxiepiskopos_kyprou_xrisostomos1

Η Κυπριακή Ιερά Σύνοδος αν και συμφωνεί με το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας ωστόσο δεν καταλήγει σε αναγνώρισή της – Αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την γεφύρωση των σχέσεων Φαναρίου – Μόσχας

aravantinos

Στις καταγγελίες του, ο Αντώνης Αραβαντινός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και με αφορμή τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας από μέλη της επονομαζόμενης «μαφίας» του Κορυδαλλού, τόνισε ότι οι δεσμοφύλακες ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές και κρατούμενοι είναι υποταγμένοι στη βούληση των ισχυρών

1