Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας: Δεν εμπλέκονται μέλη μας στο κύκλωμα με τα ογκολογικά φάρμακα

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας: Δεν εμπλέκονται μέλη μας στο κύκλωμα με τα ογκολογικά φάρμακα

Kαταδικάζει τις αποτρόπαιες όπως τις χαρακτηρίζει πράξεις των μελών του κυκλώματος και ζητεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη παραδειγματική τιμωρία για τους ενόχους

sugkentrwsi-aki-poreia-to-prwi-twn-nosileutwn_w_l
Την ανάγκη λειτουργίας κεντρικών μονάδων διάλυσης των ογκολογικών (κύτταροστατικών) φαρμάκων σε όλα τα νοσοκομεία με ογκολογικές κλινικές επισημαίνει το προεδρείο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), με αφορμή τις θλιβερές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς.

Παράλληλα, μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των κατηγορουμένων διευκρινίζει πως «δεν υπάρχει εμπλοκή συναδέλφων νοσηλευτών, όπως λανθασμένα έχει γραφεί στον τύπο, ώστε να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία εκ μέρους της ΕΝΕ».

Οι δυο εργαζόμενες από το νοσοκομείο Λαϊκό οι οποίες όπως φαίνεται είχαν κομβικό ρόλο στις υπεξαιρέσεις των φαρμάκων, είναι βοηθοί νοσηλεύτριες.

Η ΕΝΕ καταδικάζει τις αποτρόπαιες όπως τις χαρακτηρίζει πράξεις των μελών του κυκλώματος και ζητεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη παραδειγματική τιμωρία για τους ενόχους.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη υπόθεση καθιστά εκ νέου επίκαιρο το πάγιο και διαχρονικώς προβαλλόμενο αίτημα της ΕΝΕ για την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας κεντρικών μονάδων ανασύστασης κυτταροστατικών φαρμάκων σε κάθε νοσοκομείο. Η ύπαρξη αντίστοιχων μονάδων, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση μηχανογραφικών συστημάτων και την καθιέρωση περιοδικών εσωτερικών ελέγχων, είναι σε θέση να περιορίσουν την σπατάλη, να εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους, να διασφαλίσουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για το απασχολούμενο προσωπικό και τους ασθενείς και, φυσικά, να αποτρέψουν παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΝΕ, κ. Δημήτρης Σκουτέλης, σε σχετική ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης