Λαμπερή δεξίωση στην βρετανική πρεσβευτική κατοικία προς τιμήν του Καρόλου και της Καμίλα

Λαμπερή δεξίωση στην βρετανική πρεσβευτική κατοικία προς τιμήν του Καρόλου και της Καμίλα

Με τη δεξίωση που παραθέτει η πρεσβευτής Κέητ Σμιθ ολοκληρώνεται το επίσημο πρόγραμμα του πριγκηπικού ζεύγους στην Αθήνα- Πυρετώδεις προετοιμασίας για την υποδοχή του στην Κρήτη

karolos-deksiosi_main01
Στην οικία της Βρετανίδας πρεσβευτού  στην Ελλάδα, Κέητ Σμιθ, βρίσκεται το πριγκιπικό ζεύγος του Κάρολου και της Καμίλα, ώστε να παραστούν στην δεξίωση που διοργανώθηκε προς τιμήν τους.

Η δεξίωση αυτή κλείνει "κλείνει" το πρόγραμμα του ζεύγους για σήμερα.

Στη δεξίωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον υπέροχο κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας, δίνουν το παρών ηχηρά ονόματα της οικονομικής, πολιτικής και πνευματικής ζωής του τόπου.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο Κάρολος συναντήθηκε ιδιωτικά με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και η συνάντησή τους κράτησε περίπου μία ώρα.  Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, ο πρίγκηπας της Ουαλίας συναντήθηκε και με εκπροσώπους του ιδρύματός του καθώς αναμένεται να δραστηριοποιηθεί και στην Ελλάδα με στόχο να ασχοληθεί με την ανεργία των νέων. Εκπρόσωπος του ιδρύματος στην Ελλάδα φέρεται ότι θα ορισθεί ο γιος του Κωνσταντίνου, Παύλος.

Στην πρεσβευτική κατοικία τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά και είναι χαρακτηριστικό ότι ελέγχονται μία προς μία οι προσκλήσεις όσων πέρασαν την πόρτα της κατοικίας. 


Κλείσιμο
deksiosi skai



Τελευταίος σταθμός η Κρήτη

Την Παρασκευή το πριγκιπικό ζεύγος αναχωρεί για τον τελευταίο σταθμό της τριήμερης επίσκεψή του στην Ελλάδα, την Κρήτη.

Μετά την ξενάγησή τους σε Κνωσό και Αρχαιολογικό Μουσείο το πριγκιπικό ζεύγος αναμένεται να επισκεφτεί τις Αρχάνες όπου θα συνομιλήσει με πρόσφυγες αλλά και με τα στελέχη της Αναπτυξιακής που «τρέχουν» το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα συνοδεύουν τουλάχιστον 7 τηλεοπτικά συνεργεία από ΜΜΕ της Βρετανίας.

«Πρόκειται για μία τεράστια προβολή για τις Αρχάνες αλλά και την Κρήτη γενικότερα αν σκεφτείτε πως τον πρίγκιπα θα ακολουθούν επτά κανάλια της Βρετανίας. Έχουμε ανάγκη απ’ αυτήν την προβολή και θα προσπαθήσουμε ν’ ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στην φιλοξενία του πριγκιπικού ζεύγους. Είναι μία ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας», ανέφερε σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Μανώλης Κοκοσάλης.

Η υποδοχή του πριγκιπικού ζεύγους

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτούν τις Αρχάνες στις 2.30 περίπου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα συναντήσει και θα συνομιλήσει με πρόσφυγες που ζουν τον τελευταίο καιρό στην Κρήτη στο παλιό δημοτικό σχολείο των Αρχανών. Παράλληλα, θα ενημερωθεί για το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων από τους υπεύθυνους της Αναπτυξιακής Κρήτης.

Στη συνέχεια το πριγκιπικό ζεύγος θα παρευρεθεί σε παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία της Παναγιάς των Αρχανών.

Μάλιστα, θα υπάρχουν Κρητικοί και Κρητικοπούλες, ντυμένοι με στολές, κατά μήκους του δρόμου όπου θα περάσει το πριγκιπικό ζεύγος.

Στην πλατεία της Παναγίας θα έχουν στηθεί πάγκοι με παραδοσιακά εδέσματα της Κρήτης τα οποία θα προσφερθούν στο πριγκιπικό ζεύγος. Παράλληλα, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα προς τιμήν τους.

Τέλος, το πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφτεί τον Αμπελώνα που βρίσκεται στις Αρχάνες όπου και θα ενημερωθεί για τις γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης.

Ένα αντίγραφο πήλινου σείστρου του 2000 πΧ δώρο για τον Κάρολο

Ένα καλάθι γεμάτο στοιχεία που παραπέμπουν στην πολιτισμική παράδοση της Κρήτης με υπομνήσεις όλων εκείνων που έχουν κάνει διάσημο το νησί στα πέρατα του κόσμου, θα λάβει ο πρίγκιπας Κάρολος κατά την επίσκεψή του στις Αρχάνες.

Με τη φροντίδα του δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη αλλά και διάφορων τοπικών φορέων έχουν ετοιμαστεί για τον πρίγκιπα της Ουαλίας αναμνηστικά του της επίσκεψής του στην περιοχή δώρα.

Προεξάρχουσα θέση θα έχει αντίγραφο του πήλινου σείστρου των Αρχανών που χρονολογείται από το 2000 π.Χ. και θεωρείται το παλαιότερο μουσικό όργανο της Ευρώπης.

Επίσης, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραλάβει ένα καλάθι με χαρακτηριστικά κρητικά προϊόντα, όπως λάδι, κρασί, σταφίδες, ρακί και αρωματικά βότανα. Επίσης, ένα παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι με χαραγμένη στη λάμα του μια μαντινάδα, καθώς και πλήθος διαφόρων βιβλίων για την Κρήτη και τον πολιτισμό της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης