Πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Θεσσαλονίκη

Στους 15 οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τη χαρτογράφηση των περιοχών όπου συγκεντρώνονται κουνούπια παρουσίασαν στην αντινομάρχη Υγείας κ. Αθηνά Αηδονά οι δήμαρχοι δεκατριών δήμων της Θεσσαλονίκης...

Τη χαρτογράφηση των περιοχών όπου συγκεντρώνονται κουνούπια παρουσίασαν στην αντινομάρχη Υγείας κ. Αθηνά Αηδονά οι δήμαρχοι δεκατριών δήμων της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εφαρμοστεί και σε αυτές το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου στο νομό.

Οι δήμαρχοι υπέδειξαν τις περιοχές κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ενώ οι χάρτες θα προωθηθούν στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών.

Εν τω μεταξύ, επίγειες κωνωποκτονίες, με εκνέφωση θα πραγματοποιηθούν σήμερα στους οικισμούς Αγίας Τριάδας του δήμου Θερμαϊκού και στο δήμο Μηχανιώνας, από τις 10 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί, έπειτα από απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε σχετικά ότι οι ψεκασμοί θα αρχίσουν από την περίμετρο των οικισμών και θα γίνουν παρουσία ειδικών.

Την ίδια ώρα, τη διενέργεια προληπτικών ψεκασμών για τη διασφάλιση και προστασία της δημόσιας υγείας από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανακοίνωσε και η Νομαρχία Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης