Οριστική παύση σε Λέκτορα Πανεπιστημίου γιατί ...αντέγραφε

Σύμφωνα με το Πειθαρχικό, η Λέκτορας προχώρησε σε εκτεταμένη λογοκλοπή

Την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης επέβαλε των Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών ΔΕΠ σε Λέκτορα επί θητεία Πανεπιστημίου, λόγω λογοκλοπής.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Λέκτορας τέλεσε το αποδιδόμενο σ’ αυτήν και λεπτομερώς αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα της επίδειξης διαγωγής απάδουσας στην αξιοπρέπεια πανεπιστημιακού λειτουργού, για το οποίο της ασκήθηκε πειθαρχική αγωγή

Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αναφέρει: «Από τα προεκτεθέντα αποδεικνύεται ότι η εγκαλουμένη προέβη κατ’ επανάληψη στην πιστή αντιγραφή (με την παράθεση των ίδιων κεφαλαίων, παραγράφων, εδαφίων, σημείων στίξης, ρητορικών σχημάτων, συμπερασμάτων κ.λπ.) ή κατά παράφραση μεταφορά αποσπασμάτων συγγραμμάτων ή ολόκληρων άρθρων ή εργασιών συγκεκριμένων δημιουργών, χωρίς παραπομπή στο όνομά τους κατά τη ροή του κειμένου».

Οπως λέει το σκεπτικό του Πειθραχικού: «Το σύγγραμμα δε ή άρθρο καθενός από αυτούς, όπως αυτά προεκτέθηκαν, λαμβανομένων υπόψη του συνόλου τους, των επί μέρους τμημάτων τους, της σύλληψης των θέσεών τους και της κατάταξης ή διατύπωσης, της ύλης σχετικά με τα θέματα της μετανάστευσης, του εξ αυτής κοινωνικού αποκλεισμού, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και των σχετικών με τη μετανάστευση εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών, παρουσιάζουν το ελάχιστο δημιουργικό ύψος που απαιτείται για να χαρακτηρισθούν πρωτότυπα κατά την έκφραση των αναλυομένων σε αυτά ιδεών και απόψεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, με δεδομένη την αντιγραφή, η τυχόν αναφορά του συγγράμματος ή άρθρου του συγκεκριμένου δημιουργού στη βιβλιογραφία των δικών της συγγραμμάτων δεν αρκούσε και συνεπώς δεν την απήλλαξε από την υποχρέωση παραπομπής στο όνομά τους κατά τη ροή του κειμένου, μοναδικό τρόπο προστασίας του δικαιώματος του δημιουργού επί της εκφρασθείσας μορφής του έργου του».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Δρ Ελένη

Χιλιάδες είναι οι Λέκτορες στην Ελλάδα που πλήρωσαν για να ετοιμαστούν οι επιστημονικές τους εργασίες από εξειδικευμένα γραφεία μεταπτυχιακών ή διδακτορικών. Το plagiarism στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα πάει σύννεφο.

Δρ Νο

"Χιλιάδες" ε;... Ξέρεις πόσους Λέκτορες έχει όλη η χώρα;

κανενας

Αλέκτορας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rbc0000

Η υπουργός Εργασίας ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε καφέ της πλατείας  Πλαστήρα - Ρουβίκωνας: «Συγχαίρουμε  την κυρία Αχτσιόγλου για την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου μνημονίου - Τίποτα δεν μας έχει πείσει ότι η δεξιά θα τα κατάφερνε καλύτερα»

48
eldorado-skouries__1_

Η εταιρεία έχει αποστείλει εξώδικο, τον περασμένο Αύγουστο, προς την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς, με το οποίο ζητά αποζημίωση ύψους 750 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση της ζημιάς που -όπως υποστηρίζει- υπέστη εξαιτίας των καθυστερήσεων

11
school20

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί τι ήταν αυτό που οδήγησε τον 15χρονο σε αυτή την ακραία απόφαση ωστόσο οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και σε αυτή την περίπτωση να κρύβεται ο σχολικός εκφοβισμός