Παγκόσμια ημέρα κατά του συστηματικού ερυθηματώδη Λύκου

likosned

Καμπάνια ενημέρωσης: «Το Σώμα σου μιλάει - άκουσε το»

Η 10η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα Λύκου από το 2004 και από όλες τις διεθνείς οργανώσεις για το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο με στόχο την ενημέρωση του κοινού και των φορέων υγείας.

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, δεν κάνει διακρίσεις, προσβάλλει ανθρώπους από όλο τον κόσμο και ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Υπολογίζεται ότι πάσχουν από αυτό το νόσημα 5 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα οι ασθενείς είναι περίπου 5.000.

Πρόκειται για μια χρόνια αυτοάνοση νόσος η οποία μπορεί να προσβάλλει όλα τα όργανα του σώματος και να γίνει απειλητική για τη ζωή των πασχόντων.

Δεν υπάρχει τελική και οριστική θεραπεία, ωστόσο η νόσος μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία στις περισσότερες περιπτώσεις με την έγκαιρη διάγνωση και την εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή και ιατρική φροντίδα.

Ο στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Λύκου είναι η ενημέρωση και η κατανόηση για το τι είναι αυτό το νόσημα, η βελτίωση των ιατρικών παροχών στους πάσχοντες, η έγκαιρη διάγνωση, η αύξηση της έρευνας στον τομέα της αιτιοπαθογένειας και της θεραπείας, η ευαισθητοποίηση του κοινού και της πολιτείας και η υποστήριξη των ασθενών με σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το http://www.tosomasoumilaei.gr/ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗΣ-ΛΥΚΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras

Επιλέχθηκε ως “ασφαλέστερος” χώρος, η πολυτελής σάλα του ξενοδοχείου “Plaza”, το οποίο δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν οι ομογενείς, αφού βρίσκεται μέσα στο “δακτύλιο προστασίας“ της αμερικανικής αστυνομίας γύρω από το κεντρικό κτίριο του ΟΗΕ

paidiki_chara_kifisia

Τρίχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε στο κεφάλι - Το παιδάκι ήταν πάνω σε μια τσουλήθρα, όταν παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι - Στην τσουλήθρα δεν υπήρχε προστατευτικό κάγκελο και στην παιδική χαρά δεν ήταν στρωμένο ειδικό δάπεδο για την αποφυγή τραυματισμών

3
centre

Στοχεύοντας στην προσέλκυση γιατρών και οδοντιάτρων ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός κατέθεσε τροπολογία, με την οποία δίνονται επιπλέον κίνητρα (οικονομικά και προϋπηρεσίας) σε γιατρούς και οδοντιάτρους που θα εργαστούν σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ταυτοποίησης προσφύγων μέσω του προγράμματος PHILOS II

2