Πρόγραμμα για παιδιά μεταναστών και προσφύγων από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την ΕΕ

pros_028

Με χρηματοδοτική συμβολή της ΕΕ που ανέρχεται στο ποσό των 800.000 ευρώ, το πρόγραμμα θα συμβάλει στην προστασία 800 ανηλίκων μεταναστών και προφύγων και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους

Την έναρξη του προγράμματος «'Αμεση και Ολιστική Ψυχοκοινωνική και Ιατρική παρέμβαση για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες σε κίνδυνο στην Ελλάδα» ανακοίνωσαν σήμερα, ο ευρωπαίος επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας, Χρήστος Στυλιανίδης κι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του επιτρόπου στις εγκαταστάσεις του οργανισμού.

Με χρηματοδοτική συμβολή της ΕΕ που ανέρχεται στο ποσό των 800.000 ευρώ, το πρόγραμμα θα συμβάλει στην προστασία 800 ανηλίκων και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Το πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, αποτελεί το πρώτο πρόγραμμα που υλοποιεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» με απευθείας χρηματοδότηση της γενικής διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας ( DG ECHO) .

Από την πλευρά του, ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Για μένα που έχω την ευθύνη αυτή την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να υπηρετώ την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων που έχει σχέση με τις ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως, και στην Ελλάδα βέβαια, θα έλεγα ότι το Χαμόγελο του Παιδιού καθοδηγεί με το παράδειγμα. Είναι επίσης μεγάλη μας χαρά, διότι το Χαμόγελο του Παιδιού τα κατάφερε, μετά από μία αυστηρή διαδικασία που αφορά τις προϋποθέσεις, να γίνει ανθρωπιστικός εταίρος της DG ECHO, που υπηρετεί την ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, που σημαίνει ότι πέρασε όλες τις δύσκολες εξετάσεις, και σας ομολογώ ότι νιώθω περήφανος που μια ελληνική οργάνωση έγινε εταίρος, που αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια σε όλη την έκτασή της κι όλες τις εκδηλώσεις της».

Ακόμη, ο επίτροπος συμπλήρωσε: «Το 2015 στην αρχή της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση σε 17 μέρες, μέσα από δαιδαλώδεις, γραφειοκρατικές διαδικασίες, κατάφερε να δημιουργήσει έναν έκτακτο μηχανισμό στήριξης που αφορούσε κατ' ουσίαν την Ελλάδα. Αυτός ο έκτακτος μηχανισμός στήριξης θα ερχόταν βέβαια αρωγός των προσπαθειών του κράτους και του ελληνικού λαού, που έχει εντυπωσιάσει παγκοσμίως με το πώς υποδέχτηκε με γενναιοδωρία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Μέσω αυτού του έκτακτου μηχανισμού, μέχρι τώρα έχουμε προσφέρει ως ανθρωπιστική βοήθεια πάνω από 600 εκατομμύρια».

Καταλήγοντας, ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε και πάλι τον κ. Γιαννόπουλο, «το συμβολικό πρόσωπο αυτής της μεγάλης προσπάθειας, διότι είτε το θέλει είτε όχι, έχει αναδειχθεί πλέον, δίχως τυμπανοκρουσία κι υπερβολή, σε μία ιστορική μορφή στο χώρο του εθελοντισμού στην Ελλάδα. Τον ευχαριστούμε για το πρότυπο που δημιούργησε, και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε μέσα σε αυτό το ηθικό πλαίσιο αναφοράς που μας καταξιώνει ως ανθρώπους, ως ανθρωπιστές κι ως Ευρωπαίους πολίτες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αφού τώρα το Χαμόγελο του Παιδιού είναι επιβεβαιωμένος εταίρος της ΕΕ, θα διευρυνθούν οπωσδήποτε οι συνεργασίες μας σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων, και θεωρώ ότι η σημερινή μου επίσκεψη την ημέρα της Ευρώπης, είναι όντως η μεγαλύτερη τιμή που μπορούσα να κάνω».

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είμαστε περήφανοι σήμερα, διότι υποδεχόμαστε τον Επίτροπο Στυλιανίδη, τον υποδεχόμαστε σαν επίσημο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τόσα έχει κάνει για το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης για τις έκτακτες ανάγκες. Σήμερα είναι η μέρα της Ευρώπης, και πιστεύω την τιμούμε με αυτή την επίσκεψή σας και την αναφορά σε αυτά που γίνονται, προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε και προσπαθώντας εσείς να αξιοποιήσετε τις δυνάμεις που έχετε, με τους πολέμους που δίνετε καθημερινά σε όλα τα μέτωπα. Το ίδιο κάνει και το «Χαμόγελο» σε μικρότερο επίπεδο, σε εθνικό επίπεδο, συνεργαζόμενο με τους θεσμούς του κράτους - γιατί αυτή είναι η αρχή μας - και όχι βρισκόμενοι απέναντί τους, γιατί δεν θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει ένα κράτος χωρίς αυτούς». Ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού» τόνισε ότι «το χαμόγελο του Παιδιού ανήκει στον κόσμο. Είμαστε κατά της φιλανθρωπίας - εμείς πιστεύουμε στον εθελοντισμό που προσφέρει την αξιοπρέπεια σε κάποιους ανθρώπους και δεν επιδεικνύει τους ανθρώπους, ή τα παιδιά που προστατεύει: ίσα-ίσα τουναντίον τα προστατεύει να μην φανούν και να μην εκτεθούν σε μία διαδικασία περίεργη». «Είναι ιδιαίτερη τιμή, μετά από ένα χρόνο ελέγχων και διαδικασιών από την DG ECHO, που καταφέραμε να εκπληρώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις σε όλα τα μέτωπα. Αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε στην πράξη, είναι να ξεχωρίσουμε σαν παράδειγμα στη διαχείριση και στον τρόπο με τον οποίο το κάνουμε, γιατί η ολιστική προσέγγιση των προβλημάτων των ανθρώπων που βρίσκονται σε κρίση είναι νομίζω αυτό που μας λείπει, και που πρέπει να ‘χουμε αυτή τη στιγμή, και νομίζω είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με την ΕΕ. Αντιμετώπιση ολιστικά μιας οικογένειας ενός παιδιού μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης κι όχι αποσπασματικά».

Ο ευρωπαίος Επίτροπος περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του οργανισμού, στις κινητές επιχειρησιακές μονάδες, στο τηλεφωνικό κέντρο των 3 γραμμών, συνομιλώντας μάλιστα με αντίστοιχο τηλεφωνικό κέντρο στην Παλαιστίνη, ενώ στη συνέχεια του προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα.

Σημειώνεται πως οι κύριες δράσεις του προγράμματος επικεντρώνονται στην υποστήριξη βρεφών και παιδιών προσφύγων και μεταναστών με αυξημένες ιατρικές ανάγκες, που διαμένουν σε διαμερίσματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και στην πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας κατά των ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών, μέσω παροχής τηλεφωνικής συμβουλευτικής και άμεσης επέμβασης για ανήλικους θύματα βίας, παράνομης διακίνησης, εμπορίας για εξαφανισμένα παιδιά και διαχείριση καταγγελιών βίας σε συνεργασία με τις εθνικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

joy

Καθε παιδι αξιζει να εχει ενα σπιτι και ενα ζεστο φαι, ολα αξιζουν επισης την αγαπη, αυτη ειναι δωρεαν και οσο πιο πολλη τους δωσεις τοσο πιο καλοι ανθρωποι θα γινουν. Δε με νοιαζει αν αυτα τα λεφτα πανε εκει για τα ανηλικα παιδια που οι γονεις τους δεν ειναι εκει για να τα αγκαλιασουν...ξερω ομως οτι με αυτα τα χρηματα θα γινουν καλυτερες οι συνθηκες διαβιωσης ολων των παιδιων του ιδρυματος. Αυτο ειναι το σημαντικοτερο. Τα παιδια ειναι παντα τα θυματα μιας τραγωδιας ειτε ειναι Ελληνικη ειτε οχι. Σ' ολα τα παιδια οφειλουμε την προστασια και την αγαπη γιατι αυτα ανηκει το μελλον.

Η γκριμάτσα του ΕΣΠΑτζή

Προσωπικά, εκτιμώ απεριόριστα το έργο άλλων -πραγματικών- εθελοντών και παραμένω ισχυρά καχύποπτος για το εν λόγω.

Ellinas - Kolonia

ε ρε party που θα κάνουμε με τα 800.000 ευρώπουλα..

γαηδουροπεταλωτης

δεν δινω ουτε ευρω ποτε ξανα στο χαμογελο του ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΙΟΥ ΟΥΤΕ......... ΣΠΙΡΤΟ

Βρε μ.....π@να

ποιος εφερε τις λιποθυμιες ??????? ποιος εφερε τη φτωχεια στην Ελλαδα ???? 450 δις αρπαξαν , ΝΔ και ΠΑΣΟΚ . ξεφτιλες που σας επιασε ο πονος ξαφνικα ....για τα παιδακια ......οταν τα αρπαζανε νδ και πασοκ , δεν τα βλεπατε ....τα παιδακια ..... Σας εριχναν ενα κομματακι και το βουλωνατε ....τωρα σας κοπηκε η μασα και σκυλιασατε .....θυμηθηκατε τα παιδακια .....!!!!!!

Είσαι εκτός θέματος

Κανένας δεν συζητάει ποιος έφερε τις λιποθυμίες διότι όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι. Το θέμα που σχολιάζουμε είναι τι κάνουμε τώρα.

#@#

Κ εσυ ρε 1ηφορααριστερατι κανεισ γι αυτο; Εξακολουθεις να εχεις λυποθυμα τα Ελληνακια και φροντιζεις να ταιζεις τα αλλοδαπα που ηρθαν με το ετσι θελω!!!Εισαι καλυτερος απο τους προκατοχους σου δηλαδη? Γινε καλυτερος και τα λεμε

Vasileios

Δώριζα μέχρι σήμερα πολλά χρήματα στο χαμόγελο του παιδιού. Όταν όμως είσαι ένας οργανισμός που δεν έχει επαρκείς χρηματοδότηση για να θρέψει τα παιδιά που στο σχολείο λιποθυμούν, τα παιδιά που οι γονείς λόγω οικονομικών τα εγκαταλείπουν, όταν δεν έχεις να συντηρήσεις τις κινητές σου μονάδες όμως ταυτοχρόνως ξοδεύεις από τις δυνάμεις σου για να βοηθήσεις τους άλλους τότε θα πάψω να σου χωρίζω και θα βοηθώ δια ζώσης τους συνανθρώπους μου. Ο Θεός να με συγχωρέσει αλλά μου είναι τουλάχιστον προσβλητικό να είσαι "δικός μας", να βλέπεις τι γίνεται, να σε εκλιπαρούν για βοήθεια που δεν δίνεις και εσύ να πηγαίνεις να τη δίνεις σε αυτούς τούς ξένους.

Vasileios

χωρίζω=δωρίζω & επαρκείς=επαρκής. Ο κορέκτορας που απ΄ ό,τι φαίνεται είναι ίν-κορεκτορας!

Λαλαλα

Θα τους βρουν γκομενες?? Διοτι χωρις συντροφια ερωτικη για ποια ποιοτητα ζωης μιλαμε? Και αν τα καταφερουν και τους βρουν ποια ελληνοπουλα θα τις στερηθουν??

Γιαυτο σκίζονται

Να υιοθετήσουν οι ομοφυλόφιλοι τα δικά μας για να φιλοξενηθούν των μεταναστών. Αυτά που λυποθυμουσαν πριν καιρό στα σχολεία γιατί ήταν υποσιτισμενα τι έγιναν? Για εκείνα δεν έδινε λεφτά η Ε.Ε.

Johny be good

Ακριβώς! Τα λαθρομουσλίμια όλο τον παρά και τα "ελληνάκια" μέσα στα σκ@τά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης