Στο «σκαμνί» ο Πάγκαλος για τους «κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους»

Στο «σκαμνί» ο Πάγκαλος για τους «κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους»

Με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

pagkalos_slide
Την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μαίου 2018, κάθεται στο εδώλιο του 7ου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αφορμή τους χαρακτηρισμούς «κοπρίτες» και «κοπανατζήδες» που είχε αποδώσει σε δημοσίους υπαλλήλους και συνδικαλιστές κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

«… ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε εκπομπή στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Βήμα FM», στις 11 Νοεμβρίου 2014 είχε αποκαλέσει κατ’ επανάληψη τους Δημοσίους Υπαλλήλους «κοπρίτες» και «κοπανατζήδες» βάλλοντας και κατά των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων. «Γιατί να μην αξιολογηθούν οι κοπρίτες που απουσιάζουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα γραφεία τους; Όλοι είναι κοπανατζήδες! Οι μισοί την κοπανάνε και οι άλλοι μισοί είναι εκεί. Είναι Δημόσιο αυτό; Και γιατί να μην το αξιολογήσουμε; Όλοι είναι στο σύστημα που δεν καταδικάζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και δεν εξοβελίζεται κανείς κοπρίτης ποτέ και τα συνδικαλιστικά όργανα καλύπτουν τους κοπρίτες που δεν θέλουν την αξιολόγηση», είχε πει.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με τα λεγόμενα του και τις πράξεις του, εξυπηρέτησε τους στόχους της τρόικας και της τότε κυβέρνησης, να επιβάλλουν την πολιτική των μνημονίων και συγκεκριμένα την αξιολόγηση μέσω της οποίας δρομολογούνταν χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υιοθέτησε και εξυπηρέτησε και αυτός μία πολιτική, που τα τελευταία χρόνια ισοπέδωσε την Ελληνική κοινωνία, προκάλεσε χιλιάδες αυτοκτονίες, διέλυσε οικογένειες, έστειλε μετανάστες χιλιάδες νέους με εξαίρετες σπουδές, ξεπούλησε την Δημόσια και Δημοτική περιουσία και υποθήκευσε το μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Ήρθε, όμως, η ώρα λοιπόν ο καθένας να κριθεί και να πληρώσει.

Αυτή τη φορά, ο «πολύς» Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν θα έχει την βουλευτική ασυλία. Θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης ως απλός πολίτης, που… δεν μπορεί να πληρώσει τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και αναγκάζεται να βγάλει στο σφυρί τα ακίνητα του, αλλά την ίδια στιγμή εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να εξυμνεί την μνημονιακή πολιτική.

Ο επί χρόνια Βουλευτής και Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που έμεινε στην ιστορία με το… «μαζί τα φάγαμε», με την εθνική ταπείνωση της χώρας το 1996 στα Ίμια ως Υπουργός Εξωτερικών και μία σειρά άλλων αποφάσεων του ιδίου και των κυβερνήσεων, που υπηρέτησε, που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, επιχείρησε το 2014 να ρίξει τις ευθύνες (όπως και έκανε και με το «μαζί τα φάγαμε»), στους πολίτες και τους εργαζόμενους. Εκτόξευσε λάσπη, συκοφάντησε, σπίλωσε κλάδους εργαζομένων και τους συνδικαλιστικούς φορείς, που τους εκπροσωπούν.

Κλείσιμο
Η μόνη συνέπεια του Θεόδωρου Πάγκαλου τα τελευταία χρόνια, αφού κατάφερε να στραφεί και εναντίον των συντρόφων του στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τους οποίους υπηρέτησε και άσκησαν εξουσία, είναι αυτή της υπεράσπισης της μνημονιακής γραμμής και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Από την άλλη η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παραμένει από πλευράς της απόλυτα συνεπής στη δέσμευση, που είχε δώσει τον Δεκέμβριο του 2014, όταν κατέθετε την μήνυση κατά του πρώην Υπουργού, πώς θα συνεχίσει έως ότου συναντηθούν στα Δικαστήρια και λογοδοτήσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος για τις ύβρεις, που είχε εκστομίσει εις βάρος του συνόλου των Δημοσίων υπαλλήλων και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι έτοιμη να δει αν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2018 ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα εμμείνει στους απαξιωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων και στο υπεροπτικό ύφος που είχε όταν κατατέθηκε η μήνυση εναντίον του από την Ομοσπονδία. Άλλο Βουλευτής με ασυλία και άλλο απλός πολίτης απέναντι στο Νόμο.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παραμένει μια δυνατή και ισχυρή συνδικαλιστική οργάνωση με ηχηρή φωνή και παρέμβαση στον Δημόσιο Τομέα, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει καταδικαστεί ήδη στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, που τον έστειλε σπίτι του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης