Μύκονος: «Γουρούνες» στον καταπέλτη του Blue Star - Απειλούν να κλείσουν το λιμάνι και το αεροδρόμιο

Μύκονος: «Γουρούνες» στον καταπέλτη του Blue Star - Απειλούν να κλείσουν το λιμάνι και το αεροδρόμιο

Οι ιδιοκτήτες ενοικιάσεως μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών προειδοποιούν με ακραίες κινητοποιήσεις αν δεν λάβουν απαντήσεις από το Υπουργείο Μεταφορών

MYK2
“Χθες φθάσαμε στα όρια του Αυτοφώρου. Αύριο κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Οι κινητοποιήσεις θα είναι ακραίες. Φθάσαμε μέχρι τον καταπέλτη του Blue Star και το αεροδρόμιο της Μυκόνου, αν δεν πάρουμε απαντήσεις θα κλείσουμε το λιμάνι και το αεροδρόμιο”. Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσικλετών κ. Θάνος Νάζος προαναγγέλλει τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών τετράτροχων μοτοσικλετών ATV (γουρούνες) της Μυκόνου αν όπως λέει δεν πάρουν απαντήσεις από το υπουργείο Μεταφορών για το σχέδιο νόμου που ορίζει την απαγόρευση των τετράτροχων μοτοσικλετών ATV με κινητήρες έως 125 κυβικών σε ασφαλτοστρωμένες οδούς.

Από την περασμένη Παρασκευή οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ενοικιαζόμενων μοτοποδηλάτων του “νησιού των ανέμων” ξεκίνησαν με μαύρες σημαίες τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Όπως λένε στο protothema.gr αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την κίνηση καθώς τα νέα δεδομένα και μάλιστα ενόψει της τουριστικής σεζόν τους πλήττουν όπως λένε σε μεγάλο βαθμό αφού στη νησί κυκλοφορούν περισσότερες από 2200 “γουρούνες”.



“Χθες από τις 12:00 μέχρι τις 15:30 φθάσαμε μέχρι τον καταπέλτη του Blue Star και κλείσαμε την μία λωρίδα στο δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα και φθάσαμε στα όρια του Αυτοφώρου. Σήμερα περιμένουμε απαντήσεις από την κυρία Κουντουρά, τον κ. Σπίρτζη και τον κ. Μαυραγάνη. Να μας πουν αν θα δοθεί κάποια παράταση έτσι ώστε και εμείς να δούμε τι θα κάνουμε ή αν θα καταργηθεί το άρθρο 31 που μας καταδικάζει σε λουκέτο” λέει στο Protothema.gr ο κ. Νάζος και προσθέτει:

“ Ο κ. Σπίρτζης έβγαλε ένα νόμο ο οποίος είχε ισχύ μέχρι 30 Απριλίου. Έγιναν κάποιες διαβουλεύσεις συμμετείχαμε και εμείς όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Όλο αυτό το διάστημα, δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το υπουργείο Μεταφορών. Η Μύκονος ουσιαστικά βάλλεται από οποιοδήποτε άλλο νησί γιατί εδώ έχουμε το 95% των οχημάτων ATV που είναι 50 κυβικά και συνεπώς με τον νόμο αυτό πλήττεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο νησί. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Είμαστε 55 καταστήματα, δεν δουλεύουμε από 1η Μαίου, δεν έχουμε βγάλει ΑTV στο δρόμο και δυστυχώς θα κλείσουμε. Υπάρχουν 2200 ATV στη Μύκονο γιατί είναι πολύ μεγάλος και ο όγκος των πελατών. Αν δεν πάρουμε απαντήσεις οι κινητοποιήσεις θα είναι ακραίες”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να μπει φρένο στην άναρχη χρήση των ATV καθώς κάθε καλοκαίρι σημειώνεται σωρεία τροχαίων ατυχημάτων. Έτσι, με άρθρο του σχεδίου νόμου προχωρά στον περιορισμό τους καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται απαγορεύονται οι μέχρι 125cc, ενώ επιτρέπονται οι μεγαλύτερου κυβισμού. Ένας περιορισμός ο οποίος βγάζει “off” το σχεδόν 80% του στόλου των ATV που κυκλοφορούν στην Ελλάδα κυρίως στα νησιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης