Φαρμακοποιοί: Δώστε μας τα ονόματα των συναδέλφων στο κύκλωμα των ογκολογικών φαρμάκων

kikloma-farmaka-new

Προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικής δίωξης σε βάρος τους

Τη διαδικασία πειθαρχικής δίωξης κατά των φαρμακοποιών που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα της παράνομης διακίνησης ογκολογικών φαρμάκων θα εκκινήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ). Για τον λόγο αυτό το προεδρείο του ΠΦΣ ζητεί, με επιστολή του, από την Ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς την παροχή όλων των στοιχείων που αφορούν μέλη του ΠΦΣ τα οποία βρίσκονται μέσα στη σπείρα των 21 ατόμων που υπεξαιρούσαν ογκολογικά φάρμακα από δημόσια νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, με το κύκλωμα διακίνησης παράνομων φαρμάκων, είχε καταδικάσει το γεγονός και την αναφερόμενη εμπλοκή φαρμακοποιού στην αποστολή αντικαρκινικών φαρμάκων στο εξωτερικό» αναφέρεται σε επιστολή του ΠΦΣ.

«Ο Σύλλογος ζητεί να γίνουν γνωστά τα πλήρη στοιχεία των φερόμενων ως εμπλεκόμενων φαρμακοποιών προκειμένου να εκκινήσουμε την διαδικασία πειθαρχικής δίωξης αυτών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας» τονίζει ο πρόεδρος κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Και των γιατρών !

Σε τέτοιες βαρειές καταγγελίες δεν μπορείτε να προστατεύετε κανένα!

Δρ Ελένη

Δε φταίνε οι φαρμακοποιοί, που απλά εκτελούσαν νομότυπες συνταγές χημειοθεραπευτικών φαρμάκων που υπέγραφαν Ειδικοί Ιατροί. Τι να έκανε δηλαδή ο καημένος φαρμακοποιός; Να αρνούνταν να παραδώσει το σκεύασμα; Οι διεφθαρμένοι γιατροί του ΕΣΥ φταίνε, που συνταγογραφούσαν σε απόλυτα υγιή άτομα, σε ανυποψίαστους νοσηλευόμενους ασθενείς, και μετά δεν χορηγούσαν ενδοφλέβια τα φάρμακα, για να τα πουλήσουν στο Εξωτερικό. Αποτέλεσμα: δεκάδες χιλιάδες καρκινοπαθείς δεν έχουν κάνει σωστά τις προβλεπόμενες από την ασθένεια τους χημειοθεραπείες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

IMG_7666

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης, βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων - Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία - Στη Βουλή και η πορεία του  ΠΑΜΕ  - Κλειστοί δρόμοι περιμετρικά του Συντάγματος

karditsa_aima

Ο ήδη τραυματισμένος άντρας αρνήθηκε τις πρώτες βοήθειες και δε δίστασε να επιτεθεί στην γιατρό: Την κλώτσησε στα πλευρά, ενώ προσπάθησε να την γρονθοκοπήσει  - Το περιστατικό καταδίκασε και ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας

24