Έπιασαν τον «εγκέφαλο» της σπείρας που νόθευε ηλιέλαιο

Έπιασαν τον «εγκέφαλο» της σπείρας που νόθευε ηλιέλαιο

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι η σπείρα είχε εξάγει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ως τις 24 Νοέμβριου του 2017 πάνω από 100.000 λίτρα τεχνητά χρωματισμένου ηλιέλαιου

Ilielaio
Εξήμισι μήνες μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που νόθευε τόνους ηλιέλαιου με χρωστικές ουσίες και το πωλούσε ως «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο», συνελήφθη στη Λάρισα ο 52χρονος «εγκέφαλός» της σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Α’ ανακριτή Πρωτοδικών Λάρισας.

Ο δράστης, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων, ήταν ο τελευταίος που αναζητούνταν μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στις 24 Νοεμβρίου. Τότε, είχαν συλληφθεί σε περιοχές της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Μαγνησίας και της Θεσπρωτίας πέντε άνδρες και δυο γυναίκες μέλη του κυκλώματος που στην δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 52 άτομα, κυρίως προμηθευτές.

Τότε, είχε εντοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας το εργαστήριο στο οποίο τα μέλη της σπείρας αποθήκευαν μεγάλες ποσότητες ηλιέλαιου που προμηθεύονταν από χονδρεμπόρους, προσέθεταν στις δεξαμενές χρωστικές ουσίες και του έδιναν χρώμα ελαιόλαδου. Εκεί κατασχέθηκαν 14.670 λίτρα νοθευμένου λαδιού που προοριζόταν για εξαγωγή στη Γερμανία, 4.600 λίτρα ηλιέλαιου σε δεξαμενή, συσκευασίες με χρωστικές ουσίες, διάφορες πρώτες ύλες και σύνεργα για τη νόθευση, πλήθος χειρόγραφες σημειώσεις και παραστατικά.

Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι η σπείρα είχε εξάγει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ως τις 24 Νοέμβριου του 2017 πάνω από 100.000 λίτρα τεχνητά χρωματισμένου ηλιέλαιου, που είχαν καταλήξει μέσω Γερμανίας σε πόλεις του Βελγίου και της Ολλανδίας και της είχαν αποφέρει κέρδη 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης