«Πράσινο φως» της ΔΕΗ στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας

«Πράσινο φως» της ΔΕΗ στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας

Το ΔΣ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την έναρξη της διαδικασίας πώλησης – Η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη, καθώς την Πέμπτη, οι συνδικαλιστές είχαν αποκλείσει το κεντρικό κτίριο 

dei_ktirio
«Ναι» κατά πλειοψηφία είπε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στην έναρξη της διαδικασίας πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας.

Η συνεδρίαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς την Πέμπτη, οι συνδικαλιστές είχαν κάνει κατάληψη και εμπόδισαν τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, που μετατέθηκε για σήμερα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε με οκτώ ψήφους υπέρ, δύο ψήφων κατά (που προέρχονται από τους εκπροσώπους των εργαζομένων) και ένα λευκό:

Α. Τον ορισμό της 31.3.2018 ως ημερομηνίας σύνταξης των λογιστικών καταστάσεων για την απόσχιση από τη ΔΕΗ των κλάδων λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής Μεγαλόπολης και Μελίτης και την εισφορά τους στις νέες εταιρείες που θα ιδρυθούν σε εφαρμογή του Νόμου 4533/2018.

B. Την επικύρωση της επιλογής της «ΣΟΛ ΑΕ Ορκωτών Ελεγκτών» ως τον ορκωτό ελεγκτή που θα συντάξει τις σχετικές εκθέσεις ελέγχου για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων που θα εισφερθούν στις νέες εταιρείες.

Γ. Την ανάθεση του έργου του συμβούλου που θα υποστηρίξει τη ΔΕΗ για την απόσχιση των Επιχειρησιακών Κλάδων Μεγαλόπολης και Μελίτης, στην «Pricewaterhouse Business Solutions».

Κλείσιμο
Δ. Την πρόσληψη της «HSBC Bank» ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο της ΔΕΗ για τη διάθεση, μέσω διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, σε ενδιαφερόμενο επενδυτή ή επενδυτές των νέων εταιρειών που θα σχηματιστούν και θα εκμεταλλεύονται τους κλάδους λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής Μεγαλόπολης και Μελίτης.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσης ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης