Συλλογική αγωγή κατά των ΕΛΤΑ για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που δεν αποδόθηκαν έγκαιρα

elta_1

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει συλλογική αγωγή – Το ΙΝΚΑ επισημαίνει ότι τα ΕΛΤΑ πρέπει να αποζημιώσουν τους καταναλωτές και η ΔΕΗ να αποδώσει την έκπτωση

Δικαστικά θα προσφύγει το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους καταναλωτές της ΔΕΗ που αν και πλήρωναν έγκαιρα τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω ΕΛΤΑ, αυτοί φαίνονταν απλήρωτοι στη ΔΕΗ.

Το ΙΝΚΑ ανακοίνωσε ότι θα προτίθεται να καταθέσει συλλογική αγωγή «υπέρ των καταναλωτών ρεύματος από την ΔΕΗ που επλήρωσαν τους λογαριασμούς τους έγκαιρα και με την συμφωνία της σχετικής έκπτωσης που συμφωνήθηκε, τα ποσά παρέμειναν στα ΕΛΤΑ μέσω των οποίων έκαμαν τις πληρωμές τους».

Λόγω του προβλήματος, οι καταναλωτές ρεύματος της ΔΕΗ χάνουν την έκπτωση συνέπειας και καλούνται να πληρώσουν τόκους για την εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών, που έχουν αποπληρώσει κανονικά.

Ως εκ τούτου, το ΙΝΚΑ υπογραμμίζει ότι αφενός τα ΕΛΤΑ οφείλουν να αποζημιώσουν τους καταναλωτές και αφετέρου, η ΔΕΗ οφείλει αμέσως να ρυθμίσει το υπόλοιπο και να αποδώσει την έκπτωση που συμφωνήθηκε, με βάση ότι έχει λάβει γνώση σχετικά με την πληρωμή από τα ΕΛΤΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rbc0000

Η υπουργός Εργασίας ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε καφέ της πλατείας  Πλαστήρα - Ρουβίκωνας: «Συγχαίρουμε  την κυρία Αχτσιόγλου για την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου μνημονίου - Τίποτα δεν μας έχει πείσει ότι η δεξιά θα τα κατάφερνε καλύτερα»

48
eldorado-skouries__1_

Η εταιρεία έχει αποστείλει εξώδικο, τον περασμένο Αύγουστο, προς την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς, με το οποίο ζητά αποζημίωση ύψους 750 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση της ζημιάς που -όπως υποστηρίζει- υπέστη εξαιτίας των καθυστερήσεων

11
school20

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί τι ήταν αυτό που οδήγησε τον 15χρονο σε αυτή την ακραία απόφαση ωστόσο οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και σε αυτή την περίπτωση να κρύβεται ο σχολικός εκφοβισμός