Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν δύο αρχαιοκάπηλους για αρχαία νομίσματα και εικόνες

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν δύο αρχαιοκάπηλους για αρχαία νομίσματα και εικόνες

Τα πολύτιμα αντικείμενα βρισκόταν στο κατάστημα που λειτουργούσε ο ένας συλληφθείς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Διώκονται για παραβίαση του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων

arxaiokapileia_thes
Ένας άνδρας 81 ετών και μια γυναίκα 48 ετών, συνελήφθησαν σε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 38 αρχαία νομίσματα και φορητές εικόνες που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Τα νομίσματα που χρονολογούνται από τους κλασσικούς έως τους ελληνιστικούς χρόνους και από τους ρωμαϊκούς και υστερορωμαϊκούς χρόνους, βρέθηκαν σε κατάστημα που λειτουργούσε ο 81χρονος στο κέντρο της πόλης, καθώς και στην κατοχή της 48χρονης.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμεί απόφαση του Α' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, που επικύρωσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

arxaiokapileia_thes_1
arxaiokapileia_thes_2
Κλείσιμο
arxaiokapileia_thes_3
arxaiokapileia_thes_4





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης