Νοσοκομείο Ρίου: Αναστολή των χειρουργείων λόγω νοσηλείας ασθενών στην αίθουσα ανάνηψης!

Νοσοκομείο Ρίου: Αναστολή των χειρουργείων λόγω νοσηλείας ασθενών στην αίθουσα ανάνηψης!

Η ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι γεμάτη, ενώ η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας δεν λειτουργεί- Οι ασθενείς παραμένουν στο χώρο ανάνηψης των χειρουργείων

rio-hospital
Στον «αέρα» …τινάχθηκαν ξαφνικά σήμερα όλα τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Το πρόβλημα που προέκυψε και επέβαλε την αναστολή των χειρουργείων είναι ότι ο χώρος ανάνηψης των χειρουργείων αυτή την ώρα είναι γεμάτος περιστατικά τα οποία δεν μπορούν να μεταφερθούν στη ΜΕΘ, καθώς αυτή είναι κορεσμένη και δεν υπάρχει ελεύθερη κλίνη.

Ετσι, οι ασθενείς βρίσκονται στο χώρο ανάνηψης, καθώς δεν λειτουργεί ούτε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν εκεί.

Οπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα της Πάτρας, ο πρόεδρος Νοσοκομειακών Αχαΐας Δημήτρης Ζιάζιας, το πρόβλημα θα είχε λυθεί αφ’ ενός αν λειτουργούσε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αλλά και με πλήρες προσωπικό και κρεβάτια οι ΜΕΘ στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν θα χρειαζόταν όλα τα περιστατικά να μεταφέρονται στο ΠΓΝΠ.

Σήμερα, λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση, για να μην κινδυνεύσει η ζωή των ασθενών, να γίνει αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων μέχρι νεωτέρας, με αποτέλεσμα ασθενείς που περίμεναν για μήνες να χειρουργηθούν, να μην ξέρουν αυτή την ώρα, πότε αυτό θα πραγματοποιηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης