Κάτοικος Εξαρχείων στο ΘΕΜΑ 104,6: Έχουμε γίνει ορμητήριο ανομίας - Κάνουν εδώ την επαναστατική τους άσκηση

Κάτοικος Εξαρχείων στο ΘΕΜΑ 104,6: Έχουμε γίνει ορμητήριο ανομίας - Κάνουν εδώ την επαναστατική τους άσκηση

Η αγανάκτηση ξεχειλίζει ανάμεσα στους κατοίκους των Εξαρχείων για την ανομία και την παραβατικότητα που επικρατεί στην περιοχή. Καθημερινά επεισόδια έξω από την πόρτα τους, μαχαιρώματα, μαφία, εμπόριο και χρήση ναρκωτικών σε κάθε βήμα και κυρίως απουσία και αδιαφορία από τις αστυνομικές αρχές, καταγγέλουν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής

exarxeiasd444
"Έχουμε γίνει ορμητήριο ανομίας. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Όταν τελειώνουν τα επεισόδια εδώ τους γυρνάνε, γιατί μας έφαγε και η μεγάλη ανεκτικότητα και από τους κατοίκους. Ξέρουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή εδώ απ' ότι σε άλλες περιοχές. Βρίσκουν συμμάχους "κατοίκους" οι οποίοι κάνουν εδώ την επαναστατική τους άσκηση και μένουν δύο-τρία χρόνια για να κάνουν τη ζημιά τους. Είτε είναι αλληλέγγυοι είτε μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων. Με το μανδύα του χώρου δηλαδή μπορώ να κάνω ό,τι θέλω" δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η κυρία Μαρία, η οποία κατοικεί στην περιοχή 40 χρόνια και υπέγραψε την επιστολή προς τον εσαγγελέα κ. Ηλία Ζαγοραίο.

Μετά από πάρα πολλές συνελεύσεις, αλλά και οχλήσεις στις αρμόδιες αρχές χωρίς να βρουν το δίκιο τους, σήμερα στράφηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. "Δεν υπολογίζει κανείς τους κατοίκους εδώ. Τους κατοίκους τους σκιάζει η φοβέρα. Θα ήθελα κι εγώ να πω το επώνυμό μου, αλλά η περιοχή είναι τέτοια που δεν επιτρέπει δημοσιοποίηση. Αλλά υπάρχει και η λάσπη που σου ρίχνουν κατάφατσα, όταν σου αποδίδουν ταυτότητα που δεν ισχύει, διότι σε λένε φασίστα. Ο κόσμος βράζει από το θυμό του. Οι παράνομες συναυλίες για τις οποίες παραπονιέται ο κόσμός είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι πεζόδρομοι στη Δερβενίων και Θεμιστοκλέους έχουν γίνει δρόμοι της αγρύπνιας. Είναι αβίωτες, με πάρτι και φασαρίες έως τις 5-6 η ώρα το πρωί. Κάποιος θα βγει και θα πετάξει κάτι και θα δούμε και χειρότερα" δήλωσε με θυμό η κυρία Μαρία στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Πριν από λίγες ημέρες και η ίδια κατέβηκε να διαμαρτυρηθεί. "Κατέβηκα στις 5 το πρωί με τις πυτζάμες γιατί δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Όταν απευθύνονται όμως οι κάτοικοι, οι απαντήσεις είναι "τα έχω γραμμένα τα Εξάρχεια. Ήξερες που θα μείνεις γιατί ήρθες να μείνεις εδώ;", αυτά μας λένε".

Όταν η ρεπόρτερ του ΘΕΜΑτος, Άρια Καλύβα, την ρώτησε αν σκέφτηκε κάποια στιγμή να μετακομίσει, η κυρία Μαρία είπε: "Ήρθα σε απόγνωση, είπα να σηκωθώ να φύγω, αλλά δεν θα τους κάνω το χατίρι. Όταν σκέφτομαι με ψυχραιμία, δεν θα τους κάνω το χατίρι. Θα το παλέψουμε όσο μπορούμε".

Η κυρία Μαρία, κάτοικος Εξαρχείων, μίλησε στην εκπομπή ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης