Παρατείνεται η καταβολή εισφορών Μαρτίου των μη μισθωτών ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ

Παρατείνεται η καταβολή εισφορών Μαρτίου των μη μισθωτών ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ

Η καταβολή εισφορών πήρε παράταση ως  τις 18 Μαΐου 2018

efka_009
Παράταση έως τις 18 Μαΐου 2018 (η προθεσμία έληγε 30 Απριλίου) έδωσε ο ΕΦΚΑ για την καταβολή των εισφορών Μαρτίου για τους μη μισθωτούς για να μην «κρασάρει» το σύστημα έως την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των εισφορών με βάση τα εισοδήματα του 2016. Συνεπώς ελεύθεροι επαγγελματίες , επιστήμονες και αγρότες θα λάβουν διπλά ειδοποιητήρια τα οποία θα εμπεριέχουν και τον συμψηφισμό.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση σε περίπτωση χρεωστικού υπολοίπου, η 1η δόση από τις 5 προβλεπόμενες θα είναι πληρωτέα μέχρι 31/5/2018.

Σε περίπτωση πιστωτικού υπολοίπου (δηλαδή σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος πλήρωσε περισσότερα το 2017 από ότι του αναλογούσε, καθώς το 2015 είχε υψηλότερο εισόδημα από το 2016) το ποσό συμψηφίζεται με τυχόν οφειλές των τρεχουσών εισφορών 2018 και εφόσον προκύπτει υπόλοιπο επιστρέφεται εφάπαξ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου εντός 2μήνου από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Αν ο ασφαλισμένος επιθυμεί το πιστωτικό υπόλοιπο να μείνει στο λογαριασμό του και να συμψηφίζεται με εισφορές επόμενων μηνών πρέπει να το δηλώσει έως 31/5/2018.

Οι δόσεις εκκαθάρισης για το 2017, σε περίπτωση χρεωστικού υπολοίπου, πληρώνονται στο ακριβές ύψος τους καθώς είναι ευθέως συνδεδεμένες με την ασφαλιστική ενημερότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης