Κύπρος: Ο δράστης του διπλού φονικού με την Τζούλια Αλεξανδράτου και τον «αγάπη μόνο»

Κύπρος: Ο δράστης του διπλού φονικού με την Τζούλια Αλεξανδράτου και τον «αγάπη μόνο»

Η σέλφι του «εγκεφάλου» της άγριας δολοφονίας στο Στρόβολο της Λευκωσίας με το γνωστό μοντέλο - Ξανά στον τόπο του εγκλήματος για την αναπαράσταση ο 22χρονος που συνελήφθη

ptsp0
Επαφές με ανθρώπους της νύχτας και τους κύκλους της σόου μπιζ φέρεται να είχε ο δράστης του διπλού φονικού στην Κύπρο, Λοΐζος Τζιωνής, ο φερόμενος και ως «εγκέφαλος» της δολοφονίας του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του Ντίνας Στεργίου, στο Στρόβολο της Λεωκωσίας, στην Κύπρο.

Σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε την Κυριακή, ο Τζιωνής διακρίνεται να βγάζει σέλφι με το γνωστό μοντέλο Τζούλια Αλεξανδράτου και τον «αγάπη μόνο», ο οποίος εμφανίζεται σε κανάλια και event.



Όπως φαίνεται, το σκηνικό έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει, ιδιαίτερα μετά τις καταθέσεις των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση της άγριας διπλής δολοφονίας, με κίνητρο την κλοπή, στις 18 Απριλίου. Η αστυνομία έχει συλλάβει τέσσερα άτομα τα οποία είχαν συγκεκριμένους ρόλους στο έγκλημα, το οποίο ξεκίνησε ως απόπειρα ληστείας και εξελίχθηκε σε λουτρό αίματος.

Εγκέφαλος της υπόθεσης όπως κατέθεσε η 22χρονη Σάρα Σιανς ήταν ο σύντροφος της Λοΐζος Τζιωνής 33 ετών. Ο Τζιωνής το 2012 εργαζόταν σε μια επιχείρηση κατασκευών αλουμινίου και είχε επισκεφθεί το σπίτι του καθηγητή στην οδό Ζαλόγγου 7 στον Στρόβολο για να τοποθετήσει κάποια παράθυρα. Φαίνεται να είχε δει ένα χρηματοκιβώτιο στο υπνοδωμάτιο και έκτοτε άρχισε να σκέφτεται τη ληστεία. Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν λίγους μήνες είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι με στόχο το χρηματοκιβώτιο, το οποίο όμως δεν υπήρχε πλέον. Εικάζεται πως ο Τζιωνής θεωρούσε ότι ο Γιώργος Χατζηγεωργίου είχε μετακινήσει σε άλλο σημείο το χρηματοκιβώτιο και για αυτό οργάνωσε την επιχείρηση της 18ης Απριλίου, με τον ετεροθαλή αδελφό του Λευτέρη Σολωμού 23 ετών, την σύντροφο του Σάρα Σιανς 22 ετών και τον Φίλο του Μάριο Χατζηξενοφώντος 22 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις είναι χρήστες ναρκωτικών.

Κλείσιμο
Δείτε τη φωτογραφία των τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων και συγκεκριμένα του Λοΐζου Τζιωνή, της συντρόφου του Σάρας Σιανς και του ετεροθαλούς αδερφού του Λευτέρη Σολωμού.



Νέα αναπαράσταση - Ξανά στον τόπο του εγκλήματος ο 22χρονος

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 Κύπρου, λίγο μετά τις 17:00 όταν ο 22χρονος που συνελήφθη οδηγήθηκε στη μονοκατοικία της οδού Ζαλόγγου 7 στο Στρόβολο. Ήταν η στιγμή της αναπαράστασης. Η διαδικασία, όπως αναφέρει το newsit.com.cy κράτησε περισσότερο από μια ώρα. Ο 22χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς από που μπήκε στο σπίτι. Ο ίδιος, μπήκε από την πόρτα της κουζίνας, στο πίσω μέρος. Πόρτα που του άνοιξε ο 15χρονος, τον οποίο απειλούσε ο «εγκέφαλος» του εγκλήματος.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Ο 22χρονος στη σκηνή του εγκλήματος - Υπόδειξη σκηνής


«Συμβούλιο» πριν το έγκλημα

Την παραμονή του διπλού φόνου, οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν συναντηθεί για να μοιράσουν ρόλους. Ο Λοίζος Τζιωνής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ίσως χρειαζόταν να σκοτώσει, κάτι που είπε στη κατάθεση της η 22χρονη. Μάλιστα είχαν καταγράψει το σχέδιο σε δύο σημειωματάρια για να ξέρει ο καθένας τι έπρεπε να κάνει. Ο Λοίζος Τζιωνής θα έμπαινε στο σπίτι – μάλλον από παράθυρο της κουζίνας – και θα αναζητούσε το χρηματοκιβώτιο στο υπνοδωμάτιο των δύο θυμάτων. Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες, προέβλεπε να τους ακινητοποιήσει και να τους ζητήσει με απειλές να τους πουν που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο.

Δωμάτιο «σφαγείο»

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την έρευνα, ο Λοίζος Τζιωνής πήγε στην οδό Ζαλόγγου με τον 22χρονο Μάριο Χατζηξενοφώντος, ο οποίος θα ανέμενε έξω από το σπίτι, έτσι ώστε όταν θε τέλειωνε τη «δουλειά» ο 33χρονος να μπει για να καθαρίσουν τα τεκμήρια. Ο Τζιωνής άγνωστο ακόμα κάτω από ποιες συνθήκες, κατέσφαξε με μαχαίρι τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου χωρίς να βρει το χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιο του 15χρονου γιου τους και του ζήτησε να του πει που είναι κρυμμένα τα λεφτά. Το παιδί βεβαίως δεν γνώριζε και ο Τζιωνής, που αναγνωρίστηκε από τον 15χρονο, του είπε να μην φοβάται και του ζήτησε να ανοίξει τη πόρτα για να μπει ο Μάριος Χατζηξενοφώντος ο οποίος φορούσε κουκούλα. Ο 15χρονος κλειδώθηκε στο κελάρι. Ο Τζιωνής είπε στον Χατζηξενοφωντος ότι τους σκότωσε και τους δύο και ο 22χρονος ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο και επιβεβαίωσε τη δολοφονία. Στη συνέχεια οι δύο δράστες πανικόβλητοι άρχισαν να καθαρίζουν τα ίχνη τους, κάνοντας τρομερά λάθη. Ξέχασαν το ρόπαλο, το σπαθί και τα παπούτσια στα οποία βρέθηκε το γενετικό τους υλικό.

Ο Λευτέρης Σολωμού και η Σάρα Σιανς είχαν αναλάβει το κομμάτι που αφορούσε την παραλαβή των κλοπιμαίων και άλλων αντικειμένων. Όπως φαίνεται στο δικό τους πανικό άφησαν έξω από το σπίτι το ρόπαλο το σπαθί και τα παπούτσια.

«Καρφώνει» ο ένας τον άλλο

Ο Τζιωνής που συνελήφθη πρώτος, αρχικώς κατέθεσε ότι γνωρίζει τους δράστες προσπαθώντας να αφήσει τον εαυτό του εκτός. Στη συνέχεια υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο στο οποίο είχε κρύψει το μαχαίρι του φόνου και τα ματωμένα ρούχα, ισχυριζόμενος ότι δράστης ήταν ο αδελφός του, κάτι που ο Λευτέρης Σολωμού αρνήθηκε. Η 22χρονη σύντροφος του Τζιωνή, Σάρα Σιανς ισχυρίστηκε πως δεν είχε ιδέα για την υπόθεση. Ωστόσο στην ανάκριση για να ελαφρύνει τη θέση της ξετύλιξε πλήρως το κουβάρι της υπόθεσης κατονομάζοντας τον 33χρονο ως τον εγκέφαλο και τους υπόλοιπους ως συνεργούς.

Ο Κωνσταντίνος έχει ζήσει φοβορές καταστάσεις, εξομολογείται η θεία του

«Αυτές τις ημέρες ο Κωνσταντίνος έχει ζήσει φοβερές καταστάσεις, δε μπορείς να φανταστείς πόσο έχει πληγωθεί και πόσο εμείς έχουμε πονέσει. Δεν του έφτανε που έχασε τους γονείς του, είχαμε και εκείνους που έλεγαν διάφορα, αφήνοντας αιχμές εναντίον του», εξομολογήθηκε η θεία του 15χρονου Κωνσταντίνου στην τηλεόραση TVOne.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης