Ο Γαβρόγλου ανακοίνωσε έκτακτη επιχορήγηση και προσλήψεις στα πανεπιστήμια

gavro28

«Είναι νέο προσωπικό, νέοι επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κατά την ομιλία του στην 87η Σύνοδο Πρυτάνεων

Την πρόσθετη επιχορήγηση 25 εκατομμυρίων ευρώ για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και την ενίσχυση των Τμημάτων τους με νέο προσωπικό ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες της 87ης Συνόδου Πρυτάνεων, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

«Ανακοινώσαμε πρόσθετη επιχορήγηση 25 εκ. ευρώ για τα πανεπιστήμιά μας και τα ΤΕΙ, όπως επίσης και την ενίσχυση των τμημάτων μας με νέο προσωπικό που θα βοηθήσει πάρα πολύ στη διδασκαλία. Είναι νέο προσωπικό, νέοι επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές διαδικασίες» δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου, ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετικό το κλίμα στη Σύνοδο.

«Κρατάω από τη σημερινή συνεδρίαση το εξαιρετικό κλίμα και τη διάθεση των Πρυτάνεων να βοηθήσουμε όλοι μαζί για την επόμενη μέρα, που είναι και οι συνέργειες ανάμεσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, αλλά και το τέλος πια της επιτροπείας, όπου υπάρχει και ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας» υπογράμμισε.

«Οι Πρυτάνεις και τα Πανεπιστήμια καλούνται να παίξουν τον σημαντικό ρόλο που θα πρέπει να παίξουν και η σημερινή συνεδρίαση μου έδωσε την αίσθηση ότι είμαστε όλοι μαζί αποφασισμένοι για το επόμενο βήμα» ανέφερε.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ακόμη θα συσταθεί από κοινού ομάδα εργασίας, από τους Πρυτάνεις, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το υπουργείο για να εξετάσει τα θέματα της φοιτητικής μέριμνας αρχίζοντας πρώτα από τη σίτιση και στη συνέχεια το θέμα των εστιών.

Ο κ. Γαβρόγλου διευκρίνισε ότι υπάρχουν εστίες, στις οποίες γίνονται έργα, ότι υπάρχει προγραμματισμός για νέες εστίες, όπως επίσης και κονδύλια για να μένουν οι φοιτητές σε ορισμένα μέρη σε ξενοδοχεία, στη διάρκεια των σπουδών τους.

Ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλής Μήτκας, υπό την προεδρία του οποίου πραγματοποιήθηκε η 87η Σύνοδος των Πρυτάνεων, τόνισε ότι συζητήθηκε μία σειρά θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία των Ιδρυμάτων με προτεραιότητα στη φοιτητική μέριμνα, όπως επίσης και το οικονομικό θέμα, οι συμπράξεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και η διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών.

«Αναδείξαμε το θέμα της λειτουργίας των φοιτητικών εστιών και προτείναμε να συνεργαστούμε με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) για να βελτιωθεί η ποιότητα της παροχής υπηρεσιών στέγασης και σίτισης στους φοιτητές όλης της χώρας» εξήγησε.

«Συζητήθηκε φυσικά το οικονομικό θέμα, αφού τα Πανεπιστήμιά μας λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια σε καθεστώς υποχρηματοδότησης. Με μεγάλη ικανοποίηση ακούσαμε την ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων μας και την αύξηση της χρηματοδότησης προς τα Πανεπιστήμια σε σημαντικό ποσοστό, κάτι που θεωρούμε ότι αντιστρέφει την τάση της υποχρηματοδότησης των τελευταίων χρόνων« υπογράμμισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ.

«Επίσης με μεγάλη ικανοποίηση ακούσαμε ότι θα υπάρξουν θέσεις, έστω έκτακτου διδακτικού προσωπικού, για τα Πανεπιστήμια αυξημένες για την επόμενη χρονιά και ελπίζουμε, ότι όπως είπε και ο υπουργός με την έξοδο από το μνημόνιο θα έχουμε τη δυνατότητα να αναπληρώσουμε μέρος των θέσεων που χάθηκαν όλα αυτά χρόνια από συνταξιοδοτήσεις σε όλα τα Ιδρύματα» τόνισε.

Για τις συμπράξεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που βρίσκονται ακόμη σε συζήτηση, άλλες σε πιο προχωρημένο στάδιο, ο κ. Μήτκας είπε ότι από την πλευρά των Πρυτάνεων εκφράστηκε ανησυχία και κατατέθηκαν προτάσεις για το πως θα γίνει η μετάταξη του προσωπικού από τα ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια και πως θα χειριστούν τα Ιδρύματα τους φοιτητές και την ένταξή τους στα νέα προγράμματα σπουδών.

Για τα θέματα διασφάλισης της ποιότητας σπουδών συμφωνήθηκε να δούμε από κοινού το υπουργείο Παιδείας, η Σύνοδος και η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση ΑΔΙΠ, τρόπους ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η πιστοποίηση των τίτλων σπουδών.

«Θα καταθέσουν τα Πανεπιστήμια τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους για την ίδρυση και επανίδρυση των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών μέσα στην επόμενη εβδομάδα και ευελπιστούμε ότι από τη νέα χρονιά θα μπορέσουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα» επισήμανε. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον υπουργό και τον γ.γ. Παιδείας για να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουν τα Ιδρύματα» πρόσθεσε.

Ο κ. Μήτκας είπε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της παραβατικότητας και ότι έγινε απλά ενημέρωση, σημειώνοντας ότι «η Σύνοδος Πρυτάνεων συμμετέχει στην Επιτροπή που έχει συστήσει το υπουργείο γι αυτό τον σκοπό και περιμένει να δει τα πορίσματα και τις προτάσεις της Επιτροπής».

"Η παραβατικότητα καλύπτει ένα σύνολο πραγμάτων που δεν πρέπει να γίνονται. Έχουμε μία Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν Πρυτάνεις, εκπρόσωποι Πανεπιστημίων, της αστυνομίας, της εισαγγελίας, του υπουργείου και μελετάμε το εξαιρετικά περίπλοκο και σύνθετο ζήτημα της παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια και σύντομα θα υπάρξουν προτάσεις" τόνισε ο υπουργός Παιδείας.


ΣΧΟΛΙΑ (12)

Ο οποίος...

... Γαβρογλου από τη μια μειώνει τις διδακτικές ώρες των διευθυντών σε 6 (από 8)την εβδομάδα (με κίνδυνο πολλοί από αυτούς να αυτοκτονησουν από τη βαρεμάρα, ενώ άλλοι να πάθουν δηλητηρίαση από τις κακίες που πετάν στα κουτσομπολιά) από την άλλη έβαλε επιπλέον ώρα στους εκπ/κους που έχουν αναλάβει τη σίτιση του ολοημερου. Α ρε Υποκριτές Σύριζαιοι που δήθεν είστε με τον εργαζόμενο

ο

Η χώρα είναι χρεωκοπημένη και δεν αντέχει να σπουδάζει όλον αυτό τον κόσμο που μετά απο λίγο φεύγει στο εξωτερικό.Είναι κάκιστη επένδυση. Οι μισές θέσεις στα ανώτερα κι ανώτατα ιδρύματα πρέπει να καταργηθούν και να γίνει τουλάχιστον ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο όσο γίνεται πιο μακρυά απ την Αθήνα το οποίο θα αφήνει λεφτά για τα δημόσια και θέσεις υποτροφιών. Φυσικά κανένας απ τους τουρκαλβαναραίους και λοιπούς επήλυδες που μισούν και βρίζουν όλη μέρα την Ελλάδα δεν θα πρέπει να έχει δωρεάν πρόσβαση όχι σε πανεπιστήμιο αλλα ούτε σε δημοτικό. Οι κυβερνητικοί δεν έχουν κανένα σχέδιο για τη χώρα παρα μόνο ψιλοβολέματα με λεφτά που δεν υπάρχουν.Να φύγουν χτές.

Ουπς

ανοιξαμε !!!!!!!!!περαστε συντροφοι...........μην σπρωχνεστε ολοι θα βολευτουμε......χρονος υπαρχει.........μην καρφονωμαστε.....το συριζοπασοκ ειναι εδω ενωμενο δυνατο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ερνεστο

Καλα, και για πρωτοβαθμια ειχε ανακοινωσει πριν από κανα δυο εβδομαδεs 10.000 προσληψειs δασκαλων, αν τις δειτε σφυριξτε μου κλεφτικα...χαχαχα....Ειπαμε με γαλυτερο ΤΣΙΡΚΟ από δαυτουs δεν εχει υπαρξει ποτε στα χρονικα......Για γελια από την μια και για κλαμματα από την άλλη....

Νάσος

Γιατί δεν παίρνουν αναπληρωτές;; Αφού το καλοκαίρι είναι κλειστά!!

οπα

Γαβρόγλου θα μείνετε μόνοι σας. Ούτε μηχανογραφικό τα παιδιά μας. Κατ' ευθείαν στην Εσπερία. Διόρισε όσους 0,6άδες και Περιστέρες θέλεις, σε λίγο θα ψοφείστε ΟΛΟΙ μαζί από ασιτία.

AA

Πρυτάνεις μαριονέτες. Τα πανεπιστήμια έχουν σοβαρότατα προβλήματα. Αυτος τους έδωσε ένα χαρτζηλίκι να προσλάβουν μερικούς έκτακτους (προσοχή - ΟΧΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ) διδασκοντες (το αφήνω στη φαντασία σας ποιοί θα είναι οι τυχεροί), και οι πρυτάνεις έκαναν τουμπεκί. Ας μην υπάρχει σάλιο, ας διακινούνται ναρκωτικά, ας είναι σε κακή κατάσταση οι χώροι.

Zenon

Ευπρόσδεκτο το νέο ακαδημαικό προσωπικό στα πανεπιστήμια , αρκεί να μην αφορά συγγενείς και κουμπάρους του σάπιου παλαιού

Καθηγητής

Όχι, θα αφορά συζύγους του νέου.

βλάκας, γλοιώδης, ρουφιάνος με ηθικό πλεονέκτημα

μια καταξιωμένη συντρόφισσα τουλάχιστον, όχι από το σάπιο παλιό, δεν χρειάζεται να προσληφτεί με τα νέα μετρα. τελευταία (ΦΕΚ 1225/02.04.2018) μετατράπηκε, σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου! Είχαν προηγηθεί αποσπάσεις και μετατάξεις, με τις οποίες από εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δασκάλα πληροφορικής δημοτικού σχολείου).

ka8igitis

εάν υπήρχε στοιχιώδης αξιοπρέπεια και επαγγελματισμός οι πρυτάνεις θα έπρεπε να αποχωρήσουν και μόνο που ακούστηκε η έννοια "...συμπράξεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ." Το ζητούμενο είναι η στόχευση για αναβάθμιση των ΑΕΙ και παράλληλη στροφή των ΤΕΙ στην πραγματικά τεχνική εκπαίδευση [υπομηχανικοί αυτοκινήτων, συντηρητές, υδραυλικοί, ψυκτικοί κτλ.].

Αλήτες

Αριστεροί

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης