Όργιο παρεμπορίου σε κινεζικά μαγαζιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Όργιο παρεμπορίου σε κινεζικά μαγαζιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Συνελήφθησαν δύο Κινέζοι έμποροι, οι οποίοι θα έριχναν στην αγορά πάνω από 700.000 εμπορεύματα

0000ira
Γερό χτύπημα στην διάθεση προϊόντων που εισάγονται λαθραία στην Ελλάδα και διακινούνται στην Κρήτη κατάφεραν οι διωκτικές αρχές, συλλαμβάντας δυο Κινέζους εμπόρους που θα έριχναν στην αγορά πάνω από 700.000 είδη, στην πλειοψηφία τους απομιμήσεις γνωστών εταιρειών.

Στην επιχείρηση έρευνας που έγινε στους αποθηκευτικούς χώρους και τα καταστήματα, όπου συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 37 και 49 χρόνων, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, το Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και το Τελωνείο που παρέλαβε τα απομιμητικά προϊόντα. Συνολικά, κατασχέθηκαν 32.305 ζευγάρια παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως και ηλεκτρονικά είδη, όλα με τις φίρμες επώνυμων εταιρειών και αξίας 690.445 ευρώ, καθώς και άλλα 694.800 παρόμοια είδη που είχαν εισαχθεί παράνομα στη χώρα. Σε βάρος των Κινέζων εμπόρων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

*** Την ίδια ώρα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ο επιχειρηματίας πρώην πρόεδρος ΠΑΕ, ο αδελφός του και ο μικρός γιος του, που επίσης κατηγορούνται για διακίνηση χιλιάδων “μαϊμού” προϊόντων. Με την σύμφωνη απόφαση του εισαγγελέα, ορίστηκε χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ για τα δυο αδέλφια, ενώ στο γιο του επιχειρηματία επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης